ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης η δωρεά 200.000 εμβολίων στη Ρουάντα

Συνάντηση Δένδια με ΥΠΕΞ Ρουάντα V.Biruta
Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στη Ρουάντα - Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γενοκτονίας στο Κιγκάλι
ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στη Ρουάντα όπου παρέδωσε επιπλέον 330.000 εμβόλια στην αφρικανική χώρα, υπογραμμίζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς αυτήν.

Σε συνέχεια της δωρεάς στη Ρουάντα 200.000 εμβολίων κατά του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα δώρισε σήμερα επιπλέον 330.000 προς τη χώρα αυτή της Αφρικής. Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Ρουάντα. «Μια έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης μας προς τον λαό της Ρουάντα, σε συνέχεια της δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Σεπτέμβριο» έγραψε σχετικά στο Twitter μετά την τελετή παράδοσης ο Νίκος Δένδιας.

Στην τελετή παράδοσης των εμβολίων στο Κιγκάλι, τον υπουργό Εξωτερικών συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε δωρεά, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στο Rwanda Governance Board προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα για την προστασία των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου στη Ρουάντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου

Σοβαρή καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για ακρωτηριασμό στα επεισόδια με αστυνομικούς

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα