ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ο Δ. Ρέππας

Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ο Δ. Ρέππας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για απολύσεις στο Δημόσιο αφήνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξή του στον Κυριακάτικο Τύπο.

«Οι απολύσεις δεν είναι πολιτική επιλογή, αλλά η μείωση των εργαζομένων στο κράτος είναι μια πτυχή», δηλώνει ο κ. Ρέππας στον Τύπο της Κυριακής.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ο κ. Ρέππας τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ, ενώ προαναγγέλλει ότι ύστερα από πολλά χρόνια δεν θα είναι υποψήφιος στο Νομό Αρκαδίας.

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τη μάχη για την υπέρβαση της κρίσης, δηλαδή, να μετακινηθούμε από τα κομματικά χαρακώματα στα εθνικά σύνορα. Αυτή η εθνική συνέργεια αν είχε εκδηλωθεί εγκαίρως πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η θέση μας για την αυτοδύναμη Ελλάδα αποτελεί την εθνική απάντηση απέναντι στη θέση που προτάσσει η ΝΔ για την κομματική της αυτοδυναμία»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αυτοκριτική διάθεση σημειώνει πως «το ΠΑΣΟΚ αποκόπηκε μιλώντας στο όνομα της χώρας, αδιαφορώντας για το αν ταυτοχρόνως μιλούμε στο όνομα των πολιτών. Η χώρα και οι πολίτες είναι μεγέθη που δεν διαχωρίζονται. Το ένα δίνει περιεχόμενο και έμπνευση στο άλλο». Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών για την υπέρβαση της κρίσης και την ανόρθωση της χώρας, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι στέρεο.

Ερωτηθείς για αν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η εξαγγελία των «150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015», ο κ. Ρέππας υποστηρίζει πως «η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων, για την οποία έχει δεσμευτεί η χώρα, μπορεί να επιτευχθεί με σταδιακό τρόπο μέχρι το τέλος του 2015 μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων και της αναλογικής μείωσης του αριθμού των νέων προσλήψεων. Ασφαλώς προμετωπίδα της πολιτικής μας είναι η αξιολόγηση και μέσω αυτής, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με τον καλύτερο τρόπο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών ο κ. Ρέππας αποφεύγει να πάρει θέση σημειώνοντας «ας αφήσουμε τον πρόεδρο και τα οργανά του να αποφασίσουν».

Για την επιλογή του να μην είναι υποψήφιος στην Αρκαδία ο κ. Ρέππας δηλώνει: Η Αρκαδία δεν είναι για μένα εκλογική περιφέρεια, είναι η πατρίδα μου και αυτό δεν αλλάζει. Πολύ περισσότερο που η αγάπη μου γι’ αυτήν δεν προκύπτει λόγω καταγωγής, αλλά κυρίως λόγω αγωγής σε αυτό που εκπέμπει ένας πανέμορφος και ιστορικός τόπος που τον λατρεύω και όπως λέω χαρακτηριστικά «σε αυτό το σημείο φίλησε ο Θεός τη γη και ξεπήδησε η Αρκαδία».