ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως και 60 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν τα εκλογικά επιδόματα

Έως και 60 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν τα εκλογικά επιδόματα

Μέχρι και 60 εκατ. ευρώ ενδέχεται να κοστίσουν στους έλληνες φορολογούμενους τα ειδικά, έκτακτα επιδόματα που θα λάβουν μια σειρά δημόσιοι υπάλληλοι με αφορμή της εκλογές.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή, εκλογικό επίδομα δικαιούνται οι υπάλληλοι : του υπουργείου Εσωτερικών, δικαστικοί αντιπρόσωποι, εθνικού Τυπογραφείου, Δήμων και Περιφερειών, και του υπουργείου προστασίας του Πολίτη!

Ποιοί φεύγουν από τις μεγάλες περιφέρειες

Στην Ά Αθήνας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Θανάσης Τσούρας, εκτός ψηφοδελτίων θα είναι ο Σπύρος Κουβέλης και πιθανότατα η κυρία Πέμη Ζούνη η οποία παραιτήθηκε και την θέση της έχει πάρει η Αννα Βαγενά. Στην Β’ Αθήνας οι «απώλειες» είναι περισσότερες.

Συγκεκριμένα αποσύρονται Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Τηλέμαχος Χυτήρης ενώ ήδη έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ οι Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Λάμπρος Μίχος. Από το υπόλοιπο Αττικής θα λείπει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ενώ ο Βασίλης Οικονόμου έχει αποχωρήσει από καιρό.

Η Ά Θεσσαλονίκης «χάνει» τον Σπύρο Βούγια ενώ εκτός ΠΑΣΟΚ θα πολιτευτούν Χάρης Καστανίδης και Κυριακή Τεκτονίδου (είχε πάρει θέση Θωμά Ρομπόπουλου), από την Β’ Θεσσαλονίκης λείπει ο Βασίλης Γερανίδης που ανέλαβε καθήκοντα στην Ιπποκράτους.

Στην Α’ Πειραιά πιθανότατα ο Μανώλης Μπεντενιώτης να αποχωρήσει ενώ στην Β’ προς αποχώρηση οδεύουν οι Γιάννης Διαμαντίδης και Γρηγόρης Νιώτης.

Προσθήκες με νόημα

Και επίσημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το γεγονός αυτό, πέραν της πολιτικής σημασίας, έχει και άλλες προεκτάσεις. Ειδικότερα, πλέον η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετρά 11 βουλευτές, έναν δηλαδή περισσότερο από αυτή της ΔΗΜΑΡ και αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα στον κ. Αλέξη Τσίπρα στις προεκλογικές διαδικασίας όπως στα ντιμπειτ!

Ευαισθησία ή υποκρισία;

Κατά της τροπολογίας που αποδεσμεύει 3 δόσεις της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα τάχθηκε οι αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης κάνοντας πολλούς συντρόφους του να μιλούν για … υποκρισία. Συγκεκριμένα, εξηγούν ότι ως υπουργός Εσωτερικών κράτησε στο συρτάρι του τις αλλαγές στον νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και δεν προχώρησε σε εξορθολογισμό των τεράστιων ποσών που λαμβάνουν.