ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Αντικείμενο της ερώτησης είναι η τοποθέτηση αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε κρατικές θέσεις παρά τις βαρύτατες κατηγορίες και τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και την παραμονή στη θέση του, παρά τις δικαστικές του εκκρεμότητες, προς στους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Αντικείμενο της ερώτησης είναι η τοποθέτηση αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε κρατικές θέσεις παρά τις βαρύτατες κατηγορίες και τις δικαστικές εκκρεμότητες που εκκρεμούν εναντίον του καθώς και η πειθαρχική και διοικητική αδράνεια που παρατηρήθηκε.

Η υπόθεση του συγκεκριμένου καθηγητή έγινε γνωστή μετά από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 18 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κατείχε θέσεις στην διοίκηση του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στην διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για αυτόν τον αναπληρωτή καθηγητή έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τοκογλυφία και έχει ορισθεί δικάσιμος. Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση, όπου διενεργείται κύρια ανάκριση. Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο και ενώ εκκρεμούσε η ανάκριση σε βάρος του, ο ίδιος διορίστηκε για δεύτερη φορά στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

«Παρά τις βαριές ποινικές διώξεις και τις σοβαρές καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση τόσο του Πρύτανη του ΟΠΑ όσο και της υπουργού Παιδείας, δεν υπήρξε καμία διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του καθηγητή. Με δεδομένο ότι ο αναπληρωτής καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει φοιτήτριες και φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο παρελθόν διορίστηκε με κυβερνητικές επιλογές ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου και του ΚΕΜΕΑ, πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να μην υφίσταται ουδεμία υπόνοια συγκάλυψης και προστασίας του καθηγητή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τομέα προστασία του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ερωτάται αν έχει κινηθεί η διαδικασία για να τεθεί σε δυνητική αργία ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής και τί είδους πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί εναντίον του καθώς και πότε περιήλθε σε γνώση της η επιστολή καθηγητών του ΟΠΑ που καταγγέλλουν όσα προαναφέρθηκαν και τί έχει πράξει σχετικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλούνται να απαντήσουν με ποια κριτήρια διορίστηκε ο ανωτέρω αναπληρωτής καθηγητής στο Δ.Σ. του Κέντρο Μελετών Ασφαλείας δεδομένου ότι έχει άσχετη ειδικότητα με το αντικείμενο του Κέντρου, ενώ ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», τι υπηρεσίες παρείχε και ποια ήταν η αμοιβή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες που ναρκώνουν στο αίμα της 24χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

Κορονοϊός: Η κατανομή των 23.340 νέων λοιμώξεων - 8.661 στην Αττική και 2.179 στη Θεσσαλονίκη