ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παρασκευόπουλος: «Βαθμολογητής» του Γιώργου, «σύμβουλος» του Λουκά

Ν.Παρασκευόπουλος: «Βαθμολογητής» του Γιώργου, «σύμβουλος» του Λουκά

Ο «βαθμολογητής» των υπουργών και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε «σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο» από τον Λουκά Παπαδήμο!


Ο λόγος για τον Νότη Παρασκευόπουλο, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, είχε προκαλέσει ουκ ολίγες εκρήξεις υπουργών.


Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση που υπόγραψε ο κ. Παπαδήμος στις 16.3.2012 ανατέθηκαν στον κ. Παρασκευόπουλο «καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού επί οργανωτικών θεμάτων που άπτονται της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου».

Επιπροσθέτως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, αν και η απόφαση υπογράφηκε πριν από περίπου ένα μήνα θέτει ως ημερομηνία λήξης της παροχής συμβουλών την 16.05.2012.

Δηλαδή μια ημέρα πριν τις επίσημες προγραμματικές δηλώσεις της νέα κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές οι οποίες όμως προκηρύχθηκαν την περασμένη Τρίτη!

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Παρασκευόπουλος θα καλύψει την «ανάγκη εξασφάλισης συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέμα που άπτονται του εγκεκριμένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας…».

Πάντως, αξίζει υπενθύμισης η αντίδραση που είχε προκαλέσει από τον Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών τότε, σχολιάζοντας τα σενάρια περι δήθεν ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων της ΕΘΕΛ είπε «Δεν ξέρω αν το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιο γραφείο πρωθυπουργού έχει κάποια τέτοια σύλληψη…

Αν τεθεί υπόψη μας εμείς θα δώσουμε ένα περήφανο όχι , γιατί πιστεύουμε ότι οι αστικές συγκοινωνίες επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο».

Η φράση του υπουργού είχε ως συνέπεια να δημιουργήσει σύγχυση καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι οι βολές κατευθύνονται στο Οικονομικών, όμως συνεργάτες του κ. Ρέππα εξήγησαν «αναζητήστε ποιος στο Μαξίμου “ανακατεύεται” στο χαρτοφυλάκιο των Υποδομών» δείχνοντας επί της ουσίας ένα πρόσωπο, τον 57χρονο συγκοινωνιολόγο Νότη Παρασκευόπουλο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος δεν ήταν μόνο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και «βαθμολογητής» των υπουργών, καθώς ανέλαβε την παρακολούθηση υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, πλην του Μνημονίου.