ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Σύντομες θα είναι οι εξορμήσεις των πολιτικών αρχηγών για τις ημέρες του Πάσχα, λόγω της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει και επισήμως, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ωστόσο, οι περισσότεροι θα «κλέψουν» λίγες ημέρες, επισκεπτόμενοι κατά βάση την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Στα Γιάννενα, όπως κάθε χρόνο, θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς Ζαγορίου, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί στη B Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα. Εκεί, θα ανταλλάξει ευχές με στρατευμένους και θα παρακαθίσει στο γεύμα που θα παραθέσει ο Διοικητής της Μοίρας.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα παρακολουθήσει την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στη γενέτειρά του την Πύλο. Το Μεγάλο Σάββατο θα μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί με την οικογένειά του την Αίγινα, ένα μέρος που του επιτρέπει να είναι στις... επάλξεις, ενώ στην Αττική θα παραμείνει τόσο η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.