ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για την στάση της κυβέρνησης στην ουκρανική κρίση - Τι αναφέρουν στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία προκαλεί η στάση της κυβέρνησης στην ουκρανική κρίση
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κίνηση της κυβέρνησης να στείλει δύο φορές όπλα στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη.
INTIME - ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η στάση της κυβέρνησης στην ουκρανική κρίση.

Σκεπτικισμό και βαθύτατη ανησυχία προκαλεί στην Κουμουνδούρου η εμβάθυνση της ελληνικής εμπλοκής στην ουκρανική κρίση, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει δύο φορές όπλα στην κυβέρνηση Ζελένσκι. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτή η κίνηση είναι επικίνδυνη και μπορεί να έχει συνέπειες για τη χώρα μας στο μέλλον.

Το δόγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Καταδικάζουν σε όλους τους τόνους τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών και στοχευμένων κυρώσεων, προκειμένου να πετύχει την άμεση απόσυρση του ρωσικού στρατού. Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι δεν πρέπει κανένας να αποδεχτεί αλλαγές συνόρων.

Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβληματίζεται από τις κινήσεις της κυβέρνησης στο ουκρανικό μέτωπο και πιο συγκεκριμένα στην απόφαση του πρωθυπουργού να αποστείλει όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου – κίνηση που αντικειμενικά εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή στρατιωτικού υλικού είναι επικίνδυνη κίνηση, η οποία δεν πηγάζει από κάποια συμμαχική απόφαση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αυτή η ενέργεια, λένε, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς υπενθυμίζουν ότι δεν είναι όλες οι χώρες στη γεωγραφική θέση τη δική μας και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζουν όλοι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εμείς.

Έχει, επίσης, ενδιαφέρον ότι αυτό που κατά τη γνώμη τους πρέπει να κάνει η Ελλάδα, στο βαθμό που της αναλογεί και χωρίς μικρομεγαλισμούς, είναι να διαδραματίσει ένα παρόμοιο ρόλο, υπέρ της ειρήνης και διπλωματίας και κατά του πολέμου. Η εν λόγω αναφορά μπορεί να θεωρεί ως αιχμή απέναντι στις ως τώρα ενέργειες της κυβέρνησης, που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται ως «νατοϊκότερη του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν υπερψηφίσει την οικονομική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία