ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας-Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα μένει στην ευρωζώνη»

Δήμας-Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα μένει στην ευρωζώνη»

Κοινή επιστολή υπογράφουν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και ο Γερμανός ομόλογός του Γκίντο Βεστερβέλε, η οποία δημοσιεύεται στη γερμανική έκδοση των Financial Times υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες μένουν στην ευρωζώνη».

«Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας ομόλογός του ζητούν το ελληνικό κράτος να περιβληθεί με εμπιστοσύνη. Βλέπουν ευκαιρίες ανάπτυξης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον τομέα των υπηρεσιών. Αυτό που τους ανησυχεί είναι η εκατέρωθεν σκληρή κριτική Γερμανών και Ελλήνων», σχολιάζει η εφημερίδα.

Δήμας και Βεστερβέλε ανοίγουν το κοινό τους κείμενο, δηλώνοντας ότι «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης».

Οι δύο υπουργοί σημειώνουν ότι «οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται και πάλι πρόσβαση σε κεφάλαιο. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να στρατευθούν τράπεζες, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν έχουν απορροφηθεί θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα επενδυτικά κονδύλια και γραφειοκρατικά εμπόδια θα πρέπει να ξεπεραστούν. Για το λόγο αυτό 'το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ξένοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να επενδύσουν σε πολλά υποσχόμενα αναπτυξιακά προγράμματα'».

Οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας παραδοσιακά είναι στενές, τονίζουν οι δύο υπουργοί. Η κοινή επιστολή τους καταλήγει λέγοντας ότι δεσμεύονται στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών, ώστε να αντέξει στη δοκιμασία της παρούσα κρίσης.