ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός και κόκκινες κάρτες: Οι πολυλογάδες, οι εξαφανισμένοι και οι δελφίνοι

Ανασχηματισμός και κόκκινες κάρτες: Οι πολυλογάδες, οι εξαφανισμένοι και οι δελφίνοι

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει ο ανασχηματισμός είναι ante portas αλλά δεν πρόκειται να γίνει εν θερμώ... Ποιοι υπουργοί κινδυνεύουν; Όλες οι «φυλές» των στελεχών που αξιολογούνται κάτω από την βάση.

Μια πρώτη εκτίμηση - αν και κάνεις δεν μπορεί να είναι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη - είναι ότι αρκετοί εκ των προβεβλημένων υπουργών και υφυπουργών (θα έλεγα) θα δουν την πόρτα της εξόδου ή της υποβάθμισής τους, αφού έχουν αξιολογηθεί αρνητικά στο μπλοκάκι του Πρωθυπουργού.

Ήδη στη δημοσιογραφική πιάτσα έχουν αρχίσει και «φωτογραφίζονται» κάποιοι εξ αυτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γράφονται και τα ονόματά τους.

Τα «Νεα του Σαββατοκύριακου» γράφουν ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Στέλιο Πέτσα. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο.

Υπάρχουν και άλλοι υπουργοί (άντρες και γυναίκες) οι οποίοι υποπέφτουν σε συνεχείς γκάφες που έχουν εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Πολλές φορές για παράδειγμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να «μαζεύει» τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις των υπουργών του αρκετοί εκ των οποίων πάσχουν απο αδολεσχία.

Η πρώτη κατηγορία των υπουργών που κινδυνεύουν είναι οι «πολυλογάδες», οι οποίοι στην προσπάθειά τους να βρίσκονται στην επικαιρότητα προβαίνουν σε λεκτικές ακροβασίες. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι «εξαφανισμένοι». Αναφέρομαι σε όσους είναι παντελώς άφαντοι, τουρίστες επί το λαικοτερον και οι οποίοι επιδίδονται μόνο σε δημόσιες σχέσεις για την εξασφάλιση της επανεκλογής τους.

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, αξίζει να σημειώσουμε και το πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ υπουργών και υφυπουργών σε ορισμένα υπουργεία. Περιπτώσεις δηλαδή που δεν λένε μεταξύ τους ούτε καλημέρα. Είναι η τρίτη κατηγορία υπουργών, οι «μαζί δεν κάνουμε».

Η τέταρτη κατηγορία είναι οι «αναποτελεσματικοί». Αυτοί που δεν παράγουν έργο και περιμένουν από τον Μητσοτάκη να τους πει τι να κάνουν για να λυθεί ένα πρόβλημα που απασχολεί σφόδρα την κοινωνία. Τέλος, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «δελφίνοι», οι οποίοι κινούνται περίπου ημιαυτόνομα χωρίς να δίνουν λογαριασμό στα «κεντρικά». Όλα αυτά ο πρωθυπουργός τα γνωρίζει και τα έχει αναλύσει επαρκώς.

Όσοι όμως γνωρίζουν τον Μητσοτάκη ξέρουν ότι δεν λειτουργεί εν θερμώ, δεν παρασύρεται εύκολα και πολύ περισσότερο δεν λειτουργεί με «κλωτσιές». Δεν βγάζει παίκτες με κόκκινη στο 90... Εκτός αν υπάρξει συγκλονιστικό λάθος. Μόλις τελειώσει το ματσάκι, λίγο μετά το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, τότε θα δούμε μεγάλες αλλαγές στη στάση του προέδρου της ΝΔ έναντι των παραπάνω κατηγοριών. Άλλωστε δεν έχει την πολυτέλεια να τους αφήσει ανέγγιχτους. Ας κάνουν πρώτα Πάσχα και μετά βλέπουμε...