ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώτος απολογισμός, η ημερομηνία-ορόσημο και ο στόχος για το επόμενο διάστημα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώτος απολογισμός, η ημερομηνία-ορόσημο και ο στόχος για το επόμενο διάστημα
Για ιστορική στιγμή όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο βασικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα
Newsbomb.gr

Για ιστορική στιγμή όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο βασικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα

Τελικά, η 15η Μαΐου, που στην Κουμουνδούρου είχαν «κυκλώσει» στο ημερολόγιο θέλοντας να αποτελέσει την ημερομηνία - ορόσημο, από όπου και θα ξεκινούσε η συνολική τους αντεπίθεση, πέτυχε τον στόχο της;

«Αναμφίβολα, ναι», απαντάνε στο παραπάνω ερώτημα οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 150.000 πολίτες.

«Είναι μία ιστορική στιγμή, την οποία και θα μνημονεύουμε για χρόνια», σημείωσε στο Newsbomb.gr ένας εκ των βασικών συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι μόνο γιατί το κόμμα τους κατάφερε να αυξήσει θεαματικά τις δυνάμεις του, αλλά και γιατί έδειξε πως διατηρεί βαθιές και «ριζωμένες» σχέσεις με την κοινωνία.

Δεν είναι μικρό πράγμα το κόμμα του 3% που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών του 2012, να είναι αναμφισβήτητα ο κυρίαρχος του λεγόμενου «προοδευτικού» χώρου. Εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία.

Όχι για μια μεμονωμένη στιγμή, όχι για να «τιμωρηθούν» οι προκάτοχοι του στον «θρόνο» της παράταξης. Αλλά γιατί πιστεύουν στο κόμμα, πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν πρόσωπα της ηγεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του εκλογική βάση, η οποία φαίνεται πως αποκτά ταυτοτική σχέση μαζί του. Άλλωστε, υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του -κυρίως οι νεότεροι σε ηλικία- που δεν έχουν ψηφίσει πότε κανένα άλλο κόμμα ή ορισμένοι που μπορεί να τον έχουν στηρίξει σε πάνω από τις μισές φορές που έχουν φτάσει στην κάλπη.

Επίσης, θεωρούν πολύ σημαντικό το ότι ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).

Το κομβικό, όμως, στοιχείο της διαδικασίας της Κυριακής που καταγράφουν, είναι το πως αντιστοιχήθηκε ο «κομματικός ΣΥΡΙΖΑ», με τον «εκλογικό» ή «κοινωνικό» - όπως θέλει να τον αποκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας. Πλέον, σχεδόν το 10% των πολιτών που είχαν ψηφίσει το κόμμα στις εκλογές του 2019 (1.781.000) αποτελούν μέλη του.

Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, εκτιμούν πως ο βασικός αυτός στόχος, πλέον, επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα νέο μαζικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.

Τώρα, θέτουν έναν ακόμα. Η μεγάλη πορεία ενίσχυσης, μαζικοποίησης και διεύρυνσης του κόμματος να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ακόμα πιο μαζικό και παρεμβατικό κόμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κεφάλαιο που απέκτησε στις εκλογές - Η επόμενη μέρα

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν»