ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Τα stories που ανέβασε από τον Λευκό Οίκο

Ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Τα stories που ανέβασε από τον Λευκό Οίκο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στο Instagram του βίντεο από την επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο
AP PHOTO

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στο Instagram του βίντεο από την επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο

Βίντεο από την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, την οποία κάλυψε λεπτό προς λεπτό το Newsbomb.gr, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θέτοντας του το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και εκφράζοντας την πρόθεσή της Ελλάδας να αγοράσει μαχητικά F-35, ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στα βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται η είσοδός του στον Λευκό Οίκο, ο πρώτος σύντομος διάλογος με τον Τζο Μπάιντεν και το αστείο με τον «Μπαϊντενάκη», ένα «πηγαδάκι» των δύο οικογενειών αλλά και η είσοδός των ηγετών Ελλάδας-ΗΠΑ στη δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδημοσίευσε, τέλος, και τις αναρτήσεις του Τζο Μπάιντεν τόσο για την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο όσο και για τη δεξίωση που ακολούθησε.

Το αστείο με τον «Μπαϊντενάκη»

Ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του με την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αστειεύτηκε για το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» από την εποχή που ήταν βουλευτής και εξήγησε γιατί του το είχαν προσάψει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως όταν ήταν βουλευτής στο Ντέλαγουερ έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και για αυτό του είχαν δώσει το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος».

Από την πλευρά του ο Κυριακός Μητσοτάκης αστειευόμενος επίσης, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να τον λένε και «Μπαϊντενάκη» κάνοντας την σύνδεση με την καταγωγή του Έλληνα πρωθυπουργού από την Κρήτη.

Το Newsbomb.gr μέσα στον Λευκό Οίκο

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου ακολουθούν το διήμερο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και μεταφέρουν ειδήσεις και εικόνες από τις ΗΠΑ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τον Λευκό Οίκο:

Ο Λευκός Οίκος ήταν έτοιμος για τη συνάντηση των δυο ηγετών, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να ρυθμίζονται περίπου μισή ώρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο επικεφαλής πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου, και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στο Οβάλ Γραφείο για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

«Παράθυρο» για απόκτηση F35 από την Ελλάδα - Τα μηνύματα Μπάιντεν - Μητσοτάκη σε Ρωσία, Τουρκία

Ο Μητσοτάκης έδειξε στον Μπάιντεν χάρτη με τη «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας

Associated Press: Έπαινοι Μπάιντεν στην Ελλάδα για τον ηγετικό ρόλο της στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μπάιντεν: Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία αξίζουν τη θυσία

Το Newsbomb.gr στον Λευκό Οίκο - Μητσοτάκης σε Μπάιντεν: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα