ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για την εγκληματικότητα: «Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από κοινού»

Τάκης Θεοδωρικάκος
Πρωταρχικός στόχος είναι «η ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος
Intime News

Ο κ, Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι από τις 15 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 1.000 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έχουν οδηγηθεί σε κέντρα προσωρινής κράτησης

Πρωταρχικός στόχος είναι «η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Η δράση μας όλο αυτό το διάστημα είναι δράση καθημερινής συνεργασίας γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (6/7) στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας για το έργο της Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι από τις 15 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 1.000 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έχουν οδηγηθεί σε κέντρα προσωρινής κράτησης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που συνδέεται με αλλοδαπούς μετανάστες, οι οποίοι είναι παράνομοι.

Ανέφερε παράλληλα ότι γι' αυτό τον σκοπό ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και στο κέντρο της Αθηνάς και στις γειτονίες ενώ θα συνεχιστούν οι ειδικές επιχειρήσεις για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και το εμπόριο ναρκωτικών που αποτελούν απολυτή προτεραιότητα.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με τους χρήστες ναρκωτικών είναι δυσεπίλυτο, πολύ δύσκολο και χρειάζεται τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι για να έχουμε ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθηνάς, δεν πρόκειται να φύγει κανένας αστυνομικός από τα αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς, το Φθινόπωρο οι 700 νέοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι στα πλαίσια της Αστυνομικής Διευθυνης Αττικής, ενώ την 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, διατίθενται στα αστυνομικά τμήμα του Δήμου Αθηναίων για την δύσκολη περίοδο Ιουλίου-Αυγουστου.

Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτοί στα θέματα ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων.