ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Annalena Baerbock την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη - Annalena Baerbock την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στο Μαξίμου
INTIME NEWS

Η κα Baerbock θα συναντηθεί και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, η οποία φτάνει στην Αθήνα απόψε, αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.30.

Η κα Baerbock θα συναντηθεί και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Η ίδια τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Με πονάει να ακούω πόσο βαθιά είναι μέχρι σήμερα τα τραύματα, τα οποία προκάλεσαν όχι μόνον κάποιες αποφάσεις χρηματοοικονομικής πολιτικής, αλλά και ενέργειες ορισμένων πολιτικών στις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων».

«Δεν επιτρέπονται στρατιωτικές απειλές μεταξύ εταίρων του ΝΑΤΟ»

Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αναφέρεται και στην Τουρκία: «Δεν επιτρέπονται στρατιωτικές απειλές μεταξύ εταίρων του ΝΑΤΟ» λέει και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπόσχεται αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σημειώνει ότι παρά τα τραύματα που άφησαν οι χειρισμοί κατά την περίοδο της ελληνικής κρίσης, θέλει να γίνει στροφή στο μέλλον, σε κοινές πρωτοβουλίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική με την επίκαιρη ενεργειακή κρίση.

Είχε ακυρωθεί η επίσκεψή της τον Ιούνιο

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, προτού ακυρωθεί το ταξίδι της, η Annalena Baerbock έκανε μια μακροσκελή δήλωση, απευθυνόμενη τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Σε μια εποχή που η τάξη ασφαλείας της Ευρώπης αμφισβητείται ουσιαστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν, εμείς ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι σημαντικό να λύνουμε προβλήματα στις συζητήσεις, όχι με την κλιμάκωση των εντάσεων. Αυτό θα είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών μου στην Άγκυρα».