ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας: Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Τσίπρα

Ρέππας: Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Τσίπρα

«Σεβόμαστε το κ. Τσίπρα αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου τις επικίνδυνες για την χώρα επιλογές, καθώς και τον τρόπο που διαχειρίζεται το θετικό εκλογικό ποσοστό», τονίζει σε συνέντευξή του ο Δ. Ρέππας.

«Η πολιτική ιστορία είναι γεμάτη από αδικαίωτες προσδοκίες των πολιτών, λόγω των ηγεσιών, που τελικώς για να εξοικονομήσουν κομματικούς στόχους προκάλεσαν εθνική ζημιά», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην εφημερίδα «Επενδυτής», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το τι έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ πήρε στις εκλογές τόσο χαμηλά ποσοστά, ο κ. Ρέππας σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί για την χώρα, που βρίσκεται σε συνθήκες ’74.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα αποτελεί συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς. Σε αυτήν την κατεύθυνση απαιτούνται ριζοσπαστικές αλλαγές», σημειώνει ο κ. Ρέππας, προσθέτοντας ότι «προέχει το σχέδιο για την Ελλάδα της Παραγωγής, της Απασχόλησης, της Συνοχής και της Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση για το αν ήρθε η ώρα να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνένωση της κεντροαριστεράς, ο κ. Ρέππας ξεκαθαρίζει πως αυτή η προσέγγιση είναι στην οπτική του ΠΑΣΟΚ, υπό την προϋπόθεση της αποσαφήνισης του στρατηγικού πλαισίου.

«Το ΠΑΣΟΚ, επειδή οι συνθήκες το επιβάλλουν, επεδίωκε ευρύτερη συνεργασία, αφού αυτό άλλωστε είναι και η εντολή του λαού στις τελευταίες εκλογές. Δεν έδωσε σε κάποιον ένα τόσο υψηλό ποσοστό ώστε να μπορεί να διαχειριστεί μόνος του την εκπροσώπηση των πολιτών και την άσκηση της εξουσίας στο όνομά του. Μοίρασε την ψήφο του, άρα και την εντολή του, σε πολλές δυνάμεις υποδεικνύοντας το δρόμο της συνεννόησης και της σύνθεσης.

Το ΠΑΣΟΚ με το Βαγγέλη Βενιζέλο έχει διατυπώσει μία πλήρη πρόταση εθνικής ευθύνης. Δυστυχώς η αλαζονεία που δείχνουν άλλες δυνάμεις σε συνδυασμό με την επίδειξη άγνοιας για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας δεν ευνοούν αυτήν την εξέλιξη», σημειώνει ο κ. Ρέππας.