ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Φτηνιάρικο κόλπο της ΝΔ η διεύρυνση της εξεταστικής επιτροπής

Κουτσούμπας: Φτηνιάρικο κόλπο της ΝΔ η διεύρυνση της εξεταστικής επιτροπής
Φωτογραφία αρχείου / InTime

«Ματζουράνα στο κατώι, γάιδαρος στα κεραμίδια» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας παράλογα όσα ακούστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε και σειρά στοιχείων που αφορούν στις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ.

«Η συζήτηση της Παρασκευής δε βοήθησε, ιδιαίτερα με ευθύνη του πρωθυπουργού, να φωτιστεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Το αντίθετο, τα ερωτήματα παραμένουν και μεγαλώνουν. Τι έχουμε σήμερα; Μια από τα ίδια. Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο τροπάριο του πρωθυπουργού να μιλάει για κάποιο λάθος, και για υπηρεσιακή αστοχία. Όλα αυτά για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από μία κρατική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία υπάγεται και δίνει προσωπικά λόγο στον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη. Συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι για να βγει λάδι όχι μόνο η ΕΥΠ αλλά ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο τώρα δήθεν μπορεί και να διορθωθεί. Που τα πουλάτε αυτά κύριοι της κυβέρνησης;».

Ο κύριος Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και όσον υποθέσεων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία, όπως υπόθεσης είναι συνακροάσεων του κόμματος του. «Δεν θα μπορούσε αυτή εξεταστική επιτροπή να μην αγγίξει τα ερωτήματα που εγείρει η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις και οι άλλες αρμόδιες αρχές απέναντι στις καταγγελίες του ΚΚ Έψιλον το 2016, το 2017, το 2019, το 2020 και το 2022;».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «φτηνιάρικο κόλπο» την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος των ερευνών της εξεταστικής επιτροπής. «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για χρονική διεύρυνση από το 2012, γενικόλογα χωρίς συγκεκριμένες υποθέσεις και στοιχεία, είναι περισσότερο ένα φτηνιάρικο κόλπο που επιδιώκει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και γι’ αυτό την απορρίψαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου, λέγοντας: «Ούτε η κυβέρνηση ούτε και τα άλλα κόμματα ακούμπησαν το σάπιο, αντιδραστικό συνολικό θεσμικό πλαίσιο με το οποίο αλωνίζουν οι μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, ιδιωτικοί και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών μελών της».