ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - ΔΕΘ 2022: Τον Οκτώβριο με κίνητρα και αντικίνητρα το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

Μητσοτάκης - ΔΕΘ 2022: Τον Οκτώβριο με κίνητρα και αντικίνητρα το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το εθνικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει συγκεκριμένα τα κίνητρα αλλά και τα αντικίνητρα σε σχέση με το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας της χώρας μας.

«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης είπε ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξουν κίνητρα και αντικίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας και ειδική πρόνοια για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν αέριο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα»

«Η ενεργειακή κρίση γίνεται οικονομική κρίση, αυξάνοντας τιμές ρεύματος και προϊόντων. Η απάντηση πρέπει να είναι και ευρωπαϊκή. Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ακρίβεια σε όπλο κοινωνικών αναταραχών και αποσταθεροποίησης δυτικών κυβερνήσεων. Η ενεργειακή ανασφάλεια να γίνει ευρωπαϊκή πολιτική αστάθεια. Ήδη ο φόβος τυλίγει την κοινωνία στην προοπτική. Πρέπει να ετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα αλλά να μην επιτρέψουμε στο θύτη να επιβάλλει τον εκβιασμό του στα θύματα. Να μην επιτρέψουμε η αγανάκτηση να γίνει τυφλή. Ο λογαριασμός της ακρίβειας πρέπει να επιστραφεί σ' αυτόν που την προκαλεί. Στον κ. Πούτιν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στη μάχη της ενέργειας ξεδιπλώνουμε ήδη από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης. Η λύση δεν θα είναι όμως επαρκής αν δεν είναι ευρωπαϊκή. Έστω και με καθυστέρηση οι Βρυξέλλες δείχνουν να κινούνται στο ρυθμό της Αθήνας. Σε εθνικό επίπεδο οι παρεμβάσεις μας θα είναι συνεχείς. Απορροφούμε το έως και 94% των αυξήσεων στο ρεύμα. Είπαμε ότι θα εξουδετερώσουμε τις επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής και το κάνουμε».