ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ οικτρά αμετανόητος συνεχίζει στον δρόμο του ψεύδους

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ οικτρά αμετανόητος συνεχίζει στον δρόμο του ψεύδους
Ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέπτυξε δύο βασικά κεφάλαια, την ενέργεια και την υγεία, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν για το Νοσοκομείο Παίδων. Επίσης, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Δείτε live:

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Τουρκία συνεχίζει να έχει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τον Καύκασο. Χρησιμοποιεί γλώσσα επιτιθέμενου απειλώντας ότι θα έρθει νύχτα. Απειλεί την Ελλάδα αναγάγοντας σε casus beli την επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία στα νησιά και επιχειρεί πολλαπλές παραβιάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πόλεμο στην Ουκρανία. Οι τουρκικές αξιώσεις στην κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Η αμφισβήτηση κυριαρχίας ελληνικού εδάφους ξεπερνά την κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ταυτόχρονα την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες, ενθαρρύνει και διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχόλιο για ΣΥΡΙΖΑ

Παρατηρούμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανέλθει με πολύ μεγάλη ένταση στην ευκολία του ψέματος αλλά και του ασύστολου λαϊκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ οικτρά αμετανόητος συνεχίζει στον δρόμο του ψεύδους και της αερολογίας, υποτιμώντας τόσο τη νοημοσύνη όσο και την εμπειρία των πολιτών της χώρας μας.

Ενεργειακό

Ενώ οι κρίσεις ακρίβειας είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό, κάποιοι επιμένουν να τα παρουσιάζουν ως ελληνικό. Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε χρειάζονται υπευθυνότητα.

Η κυβέρνηση επέβαλε πρώτη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έκτακτη εισφορά 90% στα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, από 1/10/2021 έως 30/6/2022. Έθεσε σε εφαρμογή μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων που έχει αποδώσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Επέβαλε με νομοθετικές πρωτοβουλίες πλαφόν 5 ευρώ στα πάγια τέλη των λογαριασμών ρεύματος, υποχρέωση των παραγωγών να ανακοινώνουν τις τιμές ρεύματος και δυνατότητα των καταναλωτών να αλλάζουν πάροχο χωρίς πέναλτι. Επιβάλει επίσης τέλος 10 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον Αύγουστο η Ελλάδα ήταν η τρίτη φθηνότερη χώρα σε τιμές λιανικής στην ηλεκτρική ενέργεια στα νοικοκυριά.

Σε σχέση με τις κρατικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας, είπε ότι η Uniper έχει συσσωρεύσει 8,5 δισ. ευρώ σε απώλειες που σχετίζονται με τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την αύξηση των τιμών. Ο λόγος που κρατικοποιήθηκε ήταν για να μην καταρρεύσει και συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την αγορά.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Σε ό,τι αφορά το Παίδων «Αγία Σοφία», είπε ότι ο κ. Τσίπρας ξεχνάει ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε το 2019 λίστα αναμονής 2.853 χειρουργείων στο ίδιο νοσοκομείο και αυτό χωρίς να έχει μεσολαβήσει πανδημία.

Η κυβέρνηση για να λύσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει αποφασίσει:

  1. Προκήρυξη θέσεων για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.
  2. Ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης, ώστε να λειτουργήσει άλλη μια θέση χειρουργείου.
  3. Επανασχεδιασμός προγραμματισμου, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση χειρουργείων.

Ερώτηση Newsbomb

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του Newsbomb. «Πάντοτε είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση αποτελεσματικά και ουσιαστικά επ ωφελεία των εθνικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας δικαίων.»

Διαβάστε επίσης