ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το ζήτημα των υποκλοπών διεθνοποιεί ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Το ζήτημα των υποκλοπών διεθνοποιεί ο Τσίπρας
INTIME

Στα ανώτατα κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών αναμένεται να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας το ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά και της ελευθερίας του Τύπου, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει με κορυφαίους παράγοντες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στις Βρυξέλλες, μεταφέρουν στην Αθήνα ότι στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρατεί τουλάχιστον ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σε θέματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου.

Και αν το προηγούμενο διάστημα οι ευρωπαίοι ανησυχούσαν για τα όσα καταγράφονταν σε διάφορες εκθέσεις οργανώσεων για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, πλέον μοιάζουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση ενός «δικού τους» ανθρώπου, του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να θέσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, αλλά και στον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλαρ, με τους οποίους θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση Τσίπρα-Γιούροβα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την Πέμπτη, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς παράγοντας, για το νέο πλαίσιο προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διεθνοποιήσει ακόμα περισσότερο το ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και εν γένει θέματα που άπτονται τους Κράτους Δικαίου, αναμένοντας να βρει στο εξωτερικό τους συμμάχους που δυσκολεύεται να βρει στο εσωτερικό.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ευρωκοινοβούλιο ασχολήθηκε διεξοδικά με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων, με ειδική μάλιστα συνεδρίαση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Βέλγιο για να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλεζου και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλεζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα λάβει μέρος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.