ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πικραμμένος: Δεν έχουμε αρμοδιότητα για τη μετενέργεια

Π. Πικραμμένος: Δεν έχουμε αρμοδιότητα για τη μετενέργεια

Έκκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους να συνεννοηθούν απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα για την μετενέργεια.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και για το περιθώριο να «παγώσει» ο νόμος για τη μετενέργεια, ο κ. Πικραμμένος διευκρίνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος και ως εκ τούτου «ό, τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται».

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε», σημείωσε για να καταλήξει: «Κάνω έκκληση, λοιπόν, στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν διότι η κυβέρνηση αυτή αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές».