ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διατηρεί σημαντικό προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προπορεύεται με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες (28,9% έναντι 20,9% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ενώ στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα η διαφορά εκτοξεύεται στο 10,2%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. Σε άνοδο και το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 14,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται και καταλληλότερος πρωθυπουργός με 37%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα (17%), ενώ κερδίζει και στο ερώτημα για την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών (29%) έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, με δεύτερο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τρίτο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η οικονομική κατάσταση, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και η ελληνοτουρκική κρίση είναι τα προβλήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες.

Αρνητική περιγράφουν την σημερινή οικονομική κατάσταση το 54% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 17% που τη βλέπουν θετική και 29% ουδέτερη. Εξάλλου, το 62% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, έναντι μόλις 13% που λέει ότι θα καλυτερεύσουν.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 28,9%

ΣΥΡΙΖΑ 20,9%

ΠΑΣΟΚ 11,3%

ΚΚΕ 4,8%

Ελληνική Λύση 3,4%

ΜέΡΑ25 3,6%

Έλληνες (Κασιδιάρης) 1,8%

Αδιευκρίνιση ψήφος 12,4%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει 14,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, ΜέΡΑ25 με 4,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, Ελληνες 2,3%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει προβάδισμα με 68% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαισιοδοξία για τα ελληνοτουρκικά

Απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς το 65% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, έναντι 26% που πιστεύει πως θα εξομαλυνθούν.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση