ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Πυρά Σπίρτζη για το δημοσίευμα ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Αύγουστο

Κιβωτός του Κόσμου: Πυρά Σπίρτζη για το δημοσίευμα ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Αύγουστο
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμου: Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ΕΛΑΣ είχε λάβει γνώση των καταγγελιών από τον Αύγουστο, με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, να ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι οι Αρχές είχαν γνώσει της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου από τον περασμένο Αύγουστο. Στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, εξηγείται η καθυστέρηση στην υπόθεση αλλά και το πώς σε αυτή συνέβαλε και η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε επίθεση στον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Περιμένουμε από το πρωί τον – κατά τα λοιπά λαλίστατο – Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι στην ΕΛΑΣ γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου.

Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ρωτάμε δημόσια:

– Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;

– Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;

– Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας ;

– Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση .

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».