ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το... ιδιαίτερο briefing του Γιάννη Οικονόμου που δεν μεταδόθηκε

Το... ιδιαίτερο briefing του Γιάννη Οικονόμου που δεν μεταδόθηκε

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης διεξήχθη ένα briefing διαφορετικό από τις συνηθισμένες ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποδέχτηκε μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις σε ένα «εικονικό» briefing.

Η προσομοίωση είχε εντελώς ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, καθώς τόσο η κάλυψη, όσο και οι συνθήκες διεξαγωγής, αλλά και η διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων παρέμειναν ίδιες. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες στο αντικείμενο των σπουδών τους ξεναγήθηκαν στην αίθουσα και ενημερώθηκαν για τεχνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίον φεύγει η εικόνα και ο ήχος για να φτάσει στους τηλεοπτικούς και ψηφιακούς δέκτες.

Η ενημέρωση για τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και για όλη την προετοιμασία που εξελίσσεται πριν από κάθε ενημέρωση έγινε από τους καθ' ύλην αρμόδιους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, όπως είθισται, και δέχτηκε τις ερωτήσεις των φοιτητών. Οι ερωτήσεις κινήθηκαν σε όλο το φάσμα της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας. Οι φοιτήτριες και φοιτητές που βρίσκονται στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού τους προγράμματος, θα καταθέσουν ακολούθως την εμπειρία ως ρεπορτάζ στο πλαίσιο εργασίας του μαθήματος.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών με τη διαδικασία να διαρκεί μία ώρα. Πάνω σε αυτή την εργασία, άλλωστε, θα αξιολογηθούν. Πέρα όμως από το πρακτικό κομμάτι αξιολόγησης και εξέτασης αποκόμισαν μια εμπειρία που θα τους χρησιμεύσει ως εφόδιο στη μελλοντική τους πορεία.

Σχετικές ειδήσεις

Οικονόμου για Τσίπρα: Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί

Γιάννης Οικονόμου για εκλογές: Πιθανές οι διαδικασίες από την άνοιξη

Οικονόμου: «Είναι εξοργιστικό ο Τσίπρας να μιλάει για τη φορολογία»