ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις Le Soir και La Repubblica για το QatarGate

Νέες αποκαλύψεις Le Soir και La Repubblica για το QatarGate
Στην αθωότητα της Εύας Καϊλή επιμένει ο δικηγόρος της
Associated Press

«Η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της», τονίζει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ στενός της φίλος αναφέρει ότι το παιδί δεν έχουν προλάβει καν να το βαφτίσουν.

Στην αθωότητα της Εύας Καϊλή επιμένουν τόσο ο δικηγόρος της όσο και τα κοντινά της πρόσωπα που θεωρούν ότι το όνομά της ενεπλάκη λανθασμένα στην υπόθεση και σύντομα θα αποδειχτεί.

Παράλληλα, τόσο η Le Soir όσο και η La Repubblica κάνουν εκτενείς αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να λειτουργούσε το κύκλωμα που συνεργαζόταν με το Κατάρ. Η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένη στο Βέλγιο, με την 22 μηνών κόρη της να μένει με τον παππού της.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στενός φίλος της Καϊλή που επρόκειτο να γίνει και νονός του παιδιού της, το 22 μηνών κοριτσάκι δεν έχει βαφτιστεί, καθώς είχαν προγραμματίσει να κάνουν τη βάφτιση το Πάσχα στην Κρήτη.

Τονίζει, δε, ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα και ότι «αν έγινε κάτι ήταν εις βάρος της».

«Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι. Πιστεύω ότι θα αθωωθεί. Η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για εκείνη, γιατί την ξέρω. Είναι τόσο καλός άνθρωπος που αν έγινε κάτι θα έγινε εις βάρος της. Δεν προκαλούσε ποτέ με τη ζωή που έκανε, ούτε με τα χρήματα ούτε με πλούτο. Δεν τα έχει βάλει με κανέναν, είναι πολύ χάλια. Είναι αθώα και θα αποδειχτεί», είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή «ζει έναν εφιάλτη στη φυλακή, μια καταστροφή επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφτηκε τα Χριστούγεννα είναι ο πατέρας της».

Μάλιστα, μιλώντας στην Corriere della Sera τόνισε ότι «η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της». Ο συνήγορός της ανέφερε ότι η Ευρωβουλευτής «αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της. Πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι. Τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

O κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε επίσης ότι η Ευρωβουλευτής «ψήφιζε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της. Ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Soir, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή πίστευε ότι θα την αθώωνε με την κατάθεσή του. «Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, ο Τζόρτζι καίει τον Παντσέρι λέγοντας ότι η συνεργασία με το Κατάρ ξεκίνησε από το 2019 όταν ο Παντσέρι ήταν Ευρωβουλευτής. Δήλωσε, επίσης, ότι η ίδρυση της ΜΚΟ του Παντσέρι ήταν ένας «τρόπος να βρεθεί καθαρό σύστημα στο οποίο δεν θα χτυπήσει συναγερμός».

«Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα» - Τι φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στον πατέρα της

Στο μεταξύ, με σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική La Repubblica αποκαλύπτει τι φέρεται να υποστήριξε η Εύα Καϊλή στους αστυνομικούς που την ανέκριναν μετά τη σύλληψή της. «Μετά τη σύλληψη του συντρόφου μου μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί είχε συλληφθεί», φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε ότι βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο: «Οπότε τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου. Του ζητήσα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα από τον Παντσέρι που φύλαγε ο σύντροφός μου. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα».

Η Εύα Καϊλή, κατά τη La Repubblica, στη συνέχεια περιέγραψε τα τηλεφωνήματα που έκανε: «Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να συμπλήρωσε ακόμη ότι «άνοιξα τη βαλίτσα, άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερα ότι (σ.σ. ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο».

Στην ίδια κατάθεση η Εύα Καϊλή αναφέρεται και σε μια άλλη βαλίτσα με χρήματα που ήταν στο σπίτι: «Αυτά τα χρήματα ήταν αυτα που είχε δανειστεί (σ.σ. ο Τζιόρτζι) για την αγορά του διαμερίσματος». Σύμφωνα με τη La Repubblica το δάνειο για την αγορά του διαμερίσματος στις Βρυξέλλες ήταν στο όνομα της Εύας Καϊλή και τα μετρητά «ήταν η συνεισφορά του συντρόφου μου. «Στην τσάντα αυτή ήταν περίπου 50.000-60.000 ευρώ, δεν ξέρω γιατί δεν είχα πρόθεση να ερευνήσω τις υποθέσεις του».

Άρση ασυλίας για 3 ακόμη ευρωβουλευτές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Qatar Gate αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega θέμα ωρών φαίνεται να είναι η άρση ασυλίας ακόμη τριών ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για τους: Μαρία Αρένα, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε γύρω από αυτά τα τρία πρόσωπα, οι βελγικές αρχές ναι μεν προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία τους, όχι όμως και στα σπίτια τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Σημειώνεται πως η Μαρία Αρένα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Εύα Καϊλή και μάλιστα εθεάθησαν μαζί να πίνουν καφέ μία ημέρα πριν συλληφθεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Σχετικές ειδήσεις