ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες την Κυριακή ο Φ. Κουβέλης

Στις Βρυξέλλες την Κυριακή ο Φ. Κουβέλης

Συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και με πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Θα προβάλλω τις θέσεις της χώρας. Θα προβάλλω την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017, για να ανασάνουν οι πολίτες.

Θα ζητήσω από τώρα, την Ευρωπαϊκή Εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων , το μόχθο μιας ζωής για την ώρα της ανάγκης», δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς καθώς και με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το ευρωπαϊκό πρόσωπο της ΔΗΜΑΡ.

«Θα μιλήσω συγκεκριμένα για τα θέματα της ανάπτυξης και της ανεργίας. Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα, που με το καθαρό της πρόγραμμα κερδίζει συμμάχους για τη χώρα», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείεται να συναντηθεί με ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

«Η μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η μάχη για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους και τις δεσμεύσεις του, ο αγώνας για να είναι σταθερά η Ελλάδα στο ευρώ και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα είναι ο δικός μας αγώνας.
Και η ΔΗΜΑΡ το δίνει αυτόν τον αγώνα κάθε στιγμή παντού».