ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πρόταση δυσπιστίας: Ναι στη σύγκριση – Όχι σε debate λάσπης

Μητσοτάκης για πρόταση δυσπιστίας: Ναι στη σύγκριση – Όχι σε debate λάσπης
AP Photo

«Πάμε για συντριπτική σύγκριση και όχι σύγκρουση» - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από εχθές οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού με αφορμή την σημερινή «μητέρα των μαχών» στη Βουλή

Στο Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιούν μια παλιά φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να περιγράψουν τις διαθέσεις τους: «Η σύγκριση θα είναι συντριπτική» και συμπληρώνουν ότι η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) προς τον λαό.

Το δεύτερο που επισημαίνουν γαλάζια στελέχη είναι ότι «παρά τη σκόνη που σηκώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συρθεί ο πρωθυπουργός σε ένα debate λάσπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακύρωσε ούτε την περιοδεία του στην Κρήτη, ούτε το ταξίδι που ετοιμάζεται να κάνει στην Ιαπωνία».

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης χαρακτηρίζουν την πρόταση δυσπιστίας ως ένα… δώρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν πέφτουν στην παγίδα να ακολουθήσουν την ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα. «Δίνει τη δυνατότητα να γίνει σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και την τετραετία Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα: οικονομία, εξωτερική πολιτική, κράτος δικαίου. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία να φανεί για άλλη μία φορά ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής. Είναι ευκαιρία να εμφανιστεί ο εξαφανισμένος Αλέξης Τσίπρας και να μάς πει επιτέλους για τις σακούλες με τα “μαύρα” που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα ποσοστά που μοίραζε στα κανάλια στο όνομα της ελευθεροτυπίας και της διαφάνειας. Επίσης, λόγω της προφανούς αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, η Κουμουνδούρου επιλέγει το γήπεδο της λάσπης», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζουν στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον να εργαλειοποιήσει περεταίρω την υπόθεση καθώς όπως θεωρούν στο κυβερνητικό επιτελείο ότι ήταν να κάνει, το έχει κάνει… Προσθέτουν μάλιστα ότι σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν γνωστοποιούνται οι νόμιμες επισυνδέσεις και δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των όποιων παρακολουθήσεων. «Η δημοσιοποίηση, από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγινε με απόλυτη ευθύνη του κ. Ράμμου και συνιστά μια πρωτοφανής θεσμική εκτροπή».

Οι κατευθύνσεις που σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν οι υπουργοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που… έσκασε στο πολιτικό σκηνικό η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφείς. Οι παρεμβάσεις τους, από το βήμα της Βουλής, θα έπρεπε να κινούνται προς δύο καθαρές κατευθύνσεις: Πρώτη κατεύθυνση, τι ακριβώς παρέλαβαν στα χαρτοφυλάκιά τους τον Ιούλιο του 2019.

Δεύτερη κατεύθυνση, ποιες τομές, μέτρα και μεταρρυθμίσεις έχουν προωθήσει ανά τομέα μέσα στη διάρκεια αυτής της τετραετίας. «Σύγκριση» δηλαδή και παρουσίαση κυβερνητικού έργου. Αυτή είναι η λέξη-μπούσουλας ολόκληρη τη διάρκεια αυτού του τριημέρου. Σύγκριση πεπραγμένων, προκειμένου να έρθουν ακόμα πιο εμφατικά στην πρώτη γραμμή τα διλήμματα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επάνω στα οποία θα τοποθετηθούν οι ψηφοφόροι… πίσω από το παραβάν. Σύγκριση για όλα. Για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό, το κράτος δικαίου. «Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το “γήπεδο” της λάσπης και της τοξικότητας», είναι το σήμα που εκπέμπεται. Σύγκριση, μαζί με τις απαντήσεις που θα κληθεί, όπως σχολιάζουν, οι «γαλάζιοι» να δώσει στην Ολομέλεια σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων.

Σχετικές ειδήσεις