ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Ανακοινώνεται σήμερα η «υπερκομματική επιτροπή» που θα ερευνήσει τα αίτια

Τέμπη: Ανακοινώνεται σήμερα η «υπερκομματική επιτροπή» που θα ερευνήσει τα αίτια
INTIME

Σήμερα, Παρασκευή (3/3) αναμένονται οι ανακοινώσεις για την «υπερκομματική επιτροπή» η οποία θα αναλάβει να ερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Ολοκληρώθηκε, χθες Πέμπτη, η παράδοση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών από τον παραιτηθέντα Κώστα Καραμανλή στον διάδοχό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ σήμερα, Παρασκευή (3/3) αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την «υπερκομματική επιτροπή», την Επιτροπή δηλαδή που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διερεύνηση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει εκτός από τα αίτια και τα «κακώς κείμενα» των συμβάσεων δημοσίων έργων. Η υπερκομματική αυτή επιτροπή δεν αναμένεται να είναι ένα μεγάλο σχήμα, αλλά μια μικρή και ευέλικτη ομάδα ίσως 2-3 ατομών, καθηγητών πανεπιστημίων με ειδίκευση στο αντικείμενο που θα κληθούν να εξετάσουν.

Την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο ίδιος ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του, ο υπουργός σημείωσε: «Είναι μία πάρα πολύ βαριά ευθύνη. Έχω συνηθίσει στη ζωή μου να αναλαμβάνω τέτοιες ευθύνες και επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική τραγωδία, εγώ θέλω πρώτα από όλα, να ζητήσω συγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, κάνοντας μία συνολική αυτοκριτική και για όλο το πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία και θέλω ειλικρινά κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς, να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος», διεμήνυσε με νόημα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Τα σενάρια για τις εκλογές

Ταυτόχρονα δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για μετάθεση των εκλογών εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σύμφωνα με αυτό, ενδέχεται ο χρόνος των εκλογών που είχε τοποθετηθεί στις 9 Απριλίου να μετατεθεί για την εβδομάδα μετά το Πάσχα έτσι ώστε η δεύτερη κάλπη να στηθεί πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή στις 21/5.

Αυτό πάντως που τόνιζαν κυβερνητικοί παράγοντες, είναι πως ο πρωθυπουργός έχει... απαγορεύσει στους συνεργάτες του οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τις εκλογές σε αυτή τη φάση, καθώς αυτό που έχει συμβεί στα Τέμπη έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία, και όλα τα υπόλοιπα είναι «άνευ σημασίας».

Σχετικές ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος - Η Κατερίνη θρηνεί την 34χρονη Αθηνά

Μυστήριο με την ημερομηνία των εκλογών: Ποια είναι τα σενάρια και τι εξετάζει το Μαξίμου

Τραγωδία στα Τέμπη: Απίστευτο! Για λίγα λεπτά αποφεύχθηκε η σύγκρουση με άλλο επιβατικό τρένο