ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Βαρουφάκης: Η Βουλή θα ήταν φτωχή χωρίς το ΜεΡΑ25

Εκλογές 2023 – Βαρουφάκης: Η Βουλή θα ήταν φτωχή χωρίς το ΜεΡΑ25

Εκλογές 2023: Επί παντός τοποθετήθηκε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

«Μπήκαμε στη Βουλή γιατί η συναίνεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόταν στο μύθευμα ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και κινούμαστε σε πορεία ανάκαμψης. Αυτό ήταν το αφήγημα της ήττας της Ελλάδας. Απαρχή πολύ σκληρής περιόδου που η χώρα δεν είναι βιώσιμη» ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, σημείωσε ακόμα πως: «Το ΜεΡΑ25 το φτιάξαμε άνθρωποι που δεν είχαμε όρεξη να είμαστε στη Βουλή. Το κάναμε για να εκφράσει αυτή την αγωνία. 3,5 χρόνια έχουμε αποδείξει ότι άξιζε να είμαστε στη Βουλή. Έχουμε κάνει δυσανάλογα μεγάλο κοινοβουλευτικό έργο. Έχουμε πολύ καλά δομημένη τεχνοκρατικά πρόταση. Η Βουλή θα ήταν πολύ φτωχή χωρίς το ΜεΡΑ25».

Σχετικά με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Στη Γερμανία σφυρηλατούσαν 3,5 μήνες ένα κοινό πρόγραμμα. Εδώ έχουμε τρία τριήμερα. Σε εννιά μέρες δεν γίνεται κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν νομίζω ότι η συνεργασία με τον Καμμένο είναι το καλύτερο παράδειγμα. Καλό θα είναι να έχουμε παράδεγιμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Σε εκείνη την περίπτωση μάλλον υπήρχε προσυμφωνία.

Εμείς δεν είμαστε ΚΚΕ να λέμε «είσαι ανάχωμα του κεφαλαίου» λέμε καλέστε μας να έρθετε να συζητήσουμε. Ο Τσίπρας είπε «ελάτε μετά την Κυριακή των εκλογών». Ανακουφίστηκα κι εγώ με την άρνηση του Ανδρουλάκη να συνεργαστεί μαζί μας. Με ανθρώπους που έβαλαν τη χώρα στα Μνημόνια ούτε εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε.
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ. Όταν λες ότι θέλω την απλή αναλογική πρέπει να ξεπερνάς το «εγώ» σου. Θα καθόμουν με όλους σε τραπέζι να συζητήσω για τον ΦΠΑ που γονατίζει την Ελλάδα. Να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε τις διαφωνίες μας. Ακόμα και εκείνοι που ψήφισαν την απλή αναλογική στον ΣΥΡΙΖΑ δεν την εννοούσαν.

Τερατογένεση είναι να έχεις το 65% του λαού εναντίον σου και να κυβερνάς. Όλα τα πλειοψηφικά είναι καλπονοθευτικά. Το ΜεΡΑ25 δεν θα πάει ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα. Δεν πιστεύω ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Σημασία έχει τι θα κάνει η κυβέρνηση. Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα αλλά τις πολιτικές».

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 – Βελόπουλος: Θέλω να κυβερνήσω, όχι να συγκυβερνήσω

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν αυτοδυναμία σε Απλή και Ενισχυμένη Αναλογική

Εκλογές 2023: Κατεβαίνει υποψήφιος ο Βασίλης Καρράς!