ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» από Μητσοτάκη: Ανακοινώνει αύξηση του αναπηρικού επιδόματος

«Βόμβα» από Μητσοτάκη: Ανακοινώνει αύξηση του αναπηρικού επιδόματος
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, το μέτρο αύξησης του αναπηρικού επιδόματος κατά 8% έχει «κλειδώσει»

Αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 8% από φέτος αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, το μέτρο αύξησης του αναπηρικού επιδόματος έχει «κλειδώσει» και ακόμη κι αν δεν ανακοινωθεί σήμερα στην εκδήλωση, θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό θα είναι το τελευταίο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, που θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Παρακολουθήστε LIVE όσα θα πει ο πρωθυπουργός

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «οι λύσεις που προωθήσαμε δεν ήταν ούτε προφανείς, ούτε εύκολες. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Η Ελλάδα κατάφερε να είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης».

«Οι πιο ευάλωτοι είδαν την πολιτεία δίπλα τους σε κάθε δυσκολία. Οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά μόνιμες αυξήσεις κατά σχεδόν 8% μετά από 12 χρόνια. Οι εργαζόμενοι είδαν τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται τρεις φορές και να έχει φτάσει τα 780 ευρώ. Ο δείκτης του ΑΕΠ δεν είναι αυτοσκοπός. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό ότι δημιουργήθηκαν 340.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώσαμε την ανεργία κατά 7%», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το 2019 κάναμε μια νέα αρχή, έχουμε εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις. Το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη», ανέφερε.

«Η εθνική οικονομία τα 4 χρόνια αναβαθμίστηκε 12 φορές και βρίσκεται ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. Συμμερίζομαι την αισιοδοξία του προέδρου του Eurogroup. Eφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ο πέμπτος χαμηλότερος στην Ευρωζώνη.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που είχε κάνει το 2019, αναφέροντας πως ήταν σε προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις και η «πράσινη μετάβαση». Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο gov.gr και στο πώς έχει βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε τους φόρους. Μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους, αποκλιμακώσαμε τις εισφορές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα κλυδωνίζονται οι τράπεζες στην Ελβετία, αλλά οι δικές μας τράπεζες έχουν ισχυρή επάρκεια και μπορούν να υπηρετήσουν τον ρόλο τους που δεν είναι άλλος από τη συνεισφορά στην τραπεζική οικονομία. Χθες ανακοινώθηκε η επέκταση του φάσματος των δικαιούχων της επιδότησης για τους δανειολήπτες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις ότι η χώρα δεν είναι πλέον πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης στις εξελίξεις στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις