ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ του '80»

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ του '80»

Εκλογές 2023: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ του φαίνεται σαν να προετοιμάζουν την ήττα  τους την επόμενη ημέρα και ενδεχομένως και της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος 

Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε για το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Εδώ τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, προσέθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν βλέπει αυτή τη στιγμή περιθώριο συνεννόησης με τον κ. Ανδρουλάκη αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές.

Μάλιστα, εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του με πολλές από τις πολιτικές που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ, όπως την αναθεώρηση του άρθρου 16, τη λειτουργία της οικονομίας.

Όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη του αποπνέει το κακό συνδακαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 και γι΄αυτό τασκώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σημείωσε πως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ του φαίνεται σαν να προετοιμάζουν την ήττα τους την επόμενη ημέρα και ενδεχομένως μέχρι και τα ζητήματα της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. «Τι ακούσαμε χθες; Αν μπορούσαν να κάνουν νοθεία, θα την έκαναν».

Υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να ανεχθεί στήριξη από οποιονδήποτε βουλευτή που δεν ανήκει στη ΝΔ.

Υποστήριξε πως αν έβγαιαν αριθμητικά τα κουκιά, σίγουρα θα έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν μια κυβέρνηση την ηττημένων και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί είναι ισχυρή ΝΔ στην πρώτη Κυριακή.

Περαιτέρω, εξήγγειλει ότι τουλάχιστον μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και τόνισε πως το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία και σημείωσε ότι η τελική κατάληξη θα είναι ο κατώτατος μισθός να προσδιορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν και δουλεύουν, για παράδειγμα στον τουρισμό, και είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Επιπλέον, υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του πως δεν κάνει βήμα πίσω από την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Ανέφερε πως η «γραμμή 4» του μετρό θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της δεκαετίας.