ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμοπλημμύρα στο ΟΑΚΑ για τον Κωστή Χατζηδάκη - Η ιδιαίτερη στιγμή με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Κωστής Χατζηδάκης

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν ανέβηκε στο βήμα η Ντόρα Μπακογιάννη για να προλογίζει τον Κωστή Χατζηδάκη

Παρά τη βροχή χθες, έγινε κοσμοπλημμύρα στο γήπεδο Χάντμπολ του ΟΑΚΑ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Χατζηδάκη, υποψηφίου στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών στις εκλογές.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος που μέσα σε 20 μέρες διοργάνωσε 4 μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις: για τους παλιούς ΟΝΝΕΔίτες στο pasaji, για τους νέους στο Royal Olympic Hotel και για τις γυναίκες στο hide and Sike, η χθεσινή κεντρική προεκλογική στο ΟΑΚΑ.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Κωστής είναι ο υπουργός της καρδιάς μου

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν ανέβηκε στο βήμα η Ντόρα Μπακογιάννη για να προλογίζει τον Κωστή Χατζηδάκη. «Ο Κωστής, τον γνωρίζω από τότε που είχε μπούκλες και είναι ο υπουργός της καρδιάς μου», είπε στην αρχή ξεσηκώνοντας το ακροατήριο. Και σε άλλο σημείο: «Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τον Κωστή είναι η πολλή δουλειά, η πίστη στις μεταρρυθμίσεις, δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, βάζει το κεφάλι του στον τορβά και είναι αποτελεσματικός. Είναι ο Υπουργός των δύσκολων αποστολών».

Όπως σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, «τέσσερις είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Κωστή: Συνέπεια, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα. Εκτός από ικανός και μεταρρυθμιστής είναι και άνθρωπος. Άνθρωπος που πονάει και νοιάζεται. Άνθρωπος που τον ενδιαφέρει τι κάνει ο συνάνθρωπός του».

Τον Κωστή Χατζηδάκη προλόγισαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

*Δεν μας σταμάτησε ούτε η βροχή *
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέβηκε στη σκηνή ιδιαίτερα συγκινημένος για την μαζική παρουσία φίλων και υποστηρικτών του. «Σήμερα δεν μας σταμάτησε ούτε η βροχή», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. «Έτσι έγινε και στις φοιτητικές εκλογές του 1987 όταν η ΔΑΠ βγήκε για πρώτη φορά πρώτη δύναμη».

Ευχαρίστησε από την καρδιά του όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους τόσο στη χθεσινή εκδήλωση όσο και όλα αυτά τα χρόνια που τον στηρίζουν ανελλιπώς. Στις εκλογές του 2019 ένας στους δύο Νεοδημοκράτες τίμησε τον Κωστή Χατζηδάκη με την ψήφο του. «Αυτό ήταν και το μεγάλο βάρος για να βάλω τα δυνατά μου για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη χωροταξία, την εργασία, τις κοινωνικές ασφαλίσεις, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, για όλους τους τομείς που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε.

*Δεν πρέπει να ανακοπεί η πορεία της χώρας *
«Προχωρούμε για να διασφαλίσουμε μια πορεία σοβαρότητας, σταθερότητας και προοπτικής για την Ελλάδα. Τα τελευταία 4 χρόνια η Ελλάδα μας έχει ανέβει αρκετά σκαλιά παραπάνω και αυτό είναι πρωτίστως θετικό για τους νέους ανθρώπους με νέες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών, Είναι κρίμα να ανακοπεί αυτή η πορεία και να έχουμε μία δεύτερη γενιά brain drain. Κι αυτό μόνο όλοι εμείς μπορούμε να το διασφαλίσουμε με την ψήφο μας.

Πολιτική με αξία και αποτέλεσμα

Σε όλη μου τη διαδρομή προσπάθησα να υπηρετήσω μία πολιτική με συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Η Ελλάδα της Ευρώπης, το όραμα του Κωσταντίνου Καραμανλή. Μια πολιτική με σοβαρότητα. Μία πολιτική με εντιμότητα, με ακεραιότητα, με αξιοπρέπεια, με σταθερότητα στις θέσεις. Και από την άλλη πλευρά είμαι φανατικός οπαδός μιας πολιτικής με αποτέλεσμα.

Εγώ είμαι προσανατολισμένος στο έργο. Γιατί αυτό έχω να διηγηθώ τελικά σε εσάς, στους φίλους μου, σε όλους τους Έλληνες που τιμούν κι εμένα και τη Νέα Δημοκρατία με την εμπιστοσύνη τους. Αυτό θα έχω να διηγηθώ και αύριο – μεθαύριο στο παιδί μου.

Και γι’ αυτό δεν αρνήθηκα καμιά δύσκολη αποστολή από όσες μου ανατέθηκαν και από τους τρεις πρωθυπουργός τους οποίους είχα την τιμή να υπηρετήσω άνω κάτω. Τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνης Σαμάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό έκανα με την ολυμπιακή. Αυτό επιχείρησα να κάνω με τα περιφερειακά αεροδρόμια. Το ίδιο έκανα και με τη ΔΕΗ. Και βεβαίως αυτό έκανα και στον ΕΦΚΑ, όπου πλέον οι συντάξεις βγαίνουν σε 60 ημέρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάω την ψήφο σας και την στήριξή σας, για να συνεχίσω την πορεία μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να είμαι μπροστά στη μάχη της νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή, ευρωπαϊκή, μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα».

Για μένα πραγματικά η παρουσία σας εδώ με φορτώνει βάρος στους ώμος να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και για εσάς αλλά κυρίως για το πιο ιερό που έχουμε, την πατρίδα μας!».


Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών»: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, η αναπληρώτρια υπουργός κα Μίνα Γκάγκα, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης, οι πρώην υπουργοί Τίμος Χριστοδούλου και Θανάσης Ανδρεουλάκος, οι Γενικοί Γραμματείς Παυλίνα Καρασιώτου, Γιώργος Σταμάτης, Ελένη Γιώτη, Γιώργος Βούτσινος, Αλεξάνδρα Σδούκου, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Επίσης, οι Δήμαρχοι Ηλίας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Γαλάνης, Τάσος Μαυρίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Βασίλης Ζορμπάς, Δήμητρα Κεχαγιά, Στράτος Σαραούδας, Γιώργος Θωμάκος.

Επιπλέον: ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Γιάννης Παπαδόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος, ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης και οι υποδιοικητές της ΔΥΠΑ, ο διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ Νώντας Ατσαβές, οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, ο συντονιστής για την έκδοση συντάξεων Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Σπύρος Οικονόμου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ηρώ Ράντου.