ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν βλέπω πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει χωρίς τον Τσίπρα»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν βλέπω πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει χωρίς τον Τσίπρα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο, δεν έχει έναν άνθρωπο που να είναι ίδιου επιπέδου πολιτικά με τον Τσίπρα» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο MEGA. 

Δεν μπορεί να φανταστεί τον ΣΥΡΙΖΑ δίχως να έχει ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε αναφερθείσα στο θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Δεν βλέπω πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει χωρίς τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο, δεν έχει έναν άνθρωπο που να είναι ίδιου επιπέδου πολιτικά με τον Τσίπρα. Εάν είχε θα τον είχατε δει εδώ και πέντε ημέρες, μην σας πω ότι θα τον είχατε δει στις εκλογές του Μαΐου. Κατά τη γνώμη μου, είναι μονόδρομος ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστική η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Νηνεμία στα ελληνοτουρκικά»

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει την ανάγκη προσέγγισης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, με την Ελλάδα να αποτελεί τη διόδο για αυτό το εγχείρημα.

«Περνάμε μία περίοδο τετράμηνης νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά. Δεν έχουμε παραβιάσεις και υπερπτήσεις μετά από τη διπλωματία των σεισμών. Υπάρχει μία εκπεφρασμένη βούληση να ξανακαθίσουμε στο τραπέζι», δήλωσε.

Το αρνητικό κατά την πρώην υπουργό, είναι ότι το 25% του τουρκικού κοινοβουλίου είναι δεδηλωμένοι εθνικιστές. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα;».

Καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων η φυλάκιση Μπελέρη

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, του δημάρχου Χιμάρας που παραμένει στη φυλακή.

«Είναι αδιανόητο ότι μία χώρα που θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει κάνει αιτήσεις, η οποία στην τελευταία ανάλυση εξαρτάται από τη δική μας ψήφο, να επιτρέπει στον εαυτό της αυτού του είδους καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα πιέσει μονομερώς και μέσω ευρωπαϊκών οργάνων για την απελευθέρωση του δημάρχου Χιμάρας, ενώ παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση της Αλβανίας αδιάσειστα στοιχεία για τη φυλάκιση Μπελέρη.

«Εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι οι Σπαρτιάτες»

«Εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τους «Σπαρτιάτες». «Όταν θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι θα έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση του ελληνικού λαού, όταν δηλαδή τοποθετηθούν στην ελληνική Βουλή», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εκπληκτικό το TikTok του Μητσοτάκη, είχε πάντα χιούμορ»

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την ενασχόλησή της με το TikTok, αποκαλύπτοντας πως την… μύησαν στην πλατφόρμα τα εγγόνια της. Πάντως, η ίδια απολαμβάνει να παρακολουθεί το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εκπληκτικό, γιατί έβγαλε το χιούμορ του. Έχει φοβερό χιούμορ, απλώς δεν το δείχνει. Αυτό το χιούμορ, η δυνατότητα να αυτοτρολλάρεται εμφανίζεται έντονα στο TikTok και του βγαίνει και πηγαία», δήλωσε.