ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: Δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων για τις νέες ταυτότητες

Νέες ταυτότητες

«Πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ταυτότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης 

Δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων με τις νέες ταυτότητες, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η έκδοσή τους αφορά την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

«Πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ταυτότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

Η ταυτότητα που έχουμε σήμερα πλαστογραφείται, συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης, ενώ υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των συναλλαγών. Κάποιος μπορεί να συστήσει εταρεία, να κάνει συναλλαγές, απάτες, καθώς και να συγκαλύπτει το ποιος είναι, είπε ο κ. Βορίδης. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει με τη νέα ταυτότητα και τους νέους όρους που θα ισχύουν, υπογράμμισε.

Εκλογή δημάρχου με 43% στον πρώτο γύρο και αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές

Ακόμα, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Επισήμανε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο, γεγονός που θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες και θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με επαναληπτικές εκλογές σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε εμπρηστές. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια.