ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυναμική επιστροφή Μητσοτάκη στα… social media

Δυναμική επιστροφή Μητσοτάκη στα… social media

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην… αγαπημένη του συνήθεια: Στην επικοινωνία με τους πολίτες με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά από πολύ καιρό ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην επικοινωνία με τους πολίτες από τα social media μια συνήθεια την οποία ανέπτυξε επιτυχώς κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού οι αναρτήσεις του τόσο στο Facebook αλλά κυρίως στο tik tok είχαν τεράστια απήχηση κυρίως στη νεολαία.

Χθες Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο Facebook μετά από πολύ καιρό κάνοντας έναν απολογισμό του καλοκαιριού με αρκετή δόση αυτοκριτικής και αυτογνωσίας. Άλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο αρχηγός της ΝΔ ήταν ο πρώτος πολιτικός που κατάφερε να αξιοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτυχώς και τώρα βλέπει ότι και οι αντίπαλοί του μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία, περίπου μιμούμενοι τον Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να τσαλακώσει την δημόσια εικόνα του και να παρουσιάσει ακόμα και τις άγνωστες πτυχές των περιοδειών του με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού. Χθες επέλεξε να αναφερθεί στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αναρτήσεις του θα είναι πλέον τακτικές από τους λογαριασμούς του.

Ο κ. Μητσοτάκης στην μακροσκελή ανάρτησή του σημειώνει πως τα κείμενά του προβλέπει πως θα παραμείνουν μεγάλα και πως ίσως δεν τα διαβάζουν ολόκληρα, ωστόσο για τον ίδιο παραμένει ένας τρόπος έκφρασης και επαφής με τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός θίγει τα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα και απαίτησαν την προσπάθεια της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα όπως οι πυρκαγιές, αναφέρεται στις επιδόσεις του τουρισμού, στην οικονομία και τα έξοδα των γονέων για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, την απασχόληση, την ανεργία και την στήριξη στην υγεία.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός γράφει χαρακτηριστικά: «Την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή μίλησα αναλυτικά για τις αντίξοες συνθήκες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε φέτος το καλοκαίρι. Χωρίς να αποσιωπήσω τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν, ιδίως στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού των φωτιών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ούτε όμως να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται ακόμα σε μια άνιση μάχη, προσπάθειες που έσωσαν και ζωές και περιουσίες».

Συνεχίζοντας σημειώνει πως «και από αυτό το “βήμα” λοιπόν, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με τις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε θα εξασφαλίσουμε καλύτερη άμυνα για το αύριο, ταχεία καταβολή αποζημιώσεων και γρήγορη αποκατάσταση των τόπων που χτυπήθηκαν, ειδικά του Έβρου, στα πρότυπα της παρέμβασης που κάναμε -πιστεύω με αρκετή επιτυχία- στην Εύβοια».

Αναφορικά με τα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Μια μεγάλη αλλαγή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών θα είναι οι νέες ταυτότητες με τις νέες δυνατότητες που δημιουργούν, με πιο ασφαλείς συναλλαγές και με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν. Οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν φυσικά και τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης, το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό».

Επίσης επισημαίνει πως, «οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται και διακινούν διάφοροι επιτήδειοι. Μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τους έχει πιστέψει, αλλά να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγο καιρό, οι παλαιού τύπου ταυτότητες (που υπάρχουν από το 1961!) δεν θα ισχύουν πια. Άρα άδικα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία».

Για μετά… τη ΔΕΘ

Ενδιαφέρον έχει και ο επίλογος του κειμένου του πρωθυπουργού στο οποίο παραπέμπει στο επόμενο κείμενό του, σε δύο εβδομάδες από σήμερα, αφού μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε. Και θα τα ξαναπούμε σε δύο βδομάδες, μετά δηλαδή το Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ οπότε και θα έχουμε πολλά να πούμε σας διαβεβαιώ!», αναφέρει. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορεί να ερμηνευθεί και ως προάγγελος καλών ειδήσεων που θα βγουν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.