ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στον Χάρη Θεοχάρη

Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στον Χάρη Θεοχάρη
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης, διέψευσε ότι υπήρξαν «τριγμοί» στις σχέσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

«Δεν υπάρχει θέμα με την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη. Ολο το οικονομικό επιτελείο απολαμβάνει τη στήριξη του και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης έβαλε έτσι τέλος στα σενάρια που «φούντωσαν» μετά από όσα έγιναν την Πέμπτη (28/9), με το θέμα της αλλαγής φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις... φωτιές που άναψαν ξαφνικά για την κυβέρνηση.

«Φωτιές», που άναψε ο ίδιος ο Χάρης Θεοχάρης κάνοντας αναφορά σε πιθανή αύξηση φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών. Ο υφυπουργός Οικονομικών αφού αντιλήφθηκε ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις με τα λεγόμενά του, προχώρησε σε «αναδίπλωση» λέγοντας ότι «δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο», το θέμα, όμως, είχε ήδη πάρει διαστάσεις.

Έτσι, ήρθε στη συνέχεια το διπλό… άδειασμα, αρχικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Μαρινάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν μία άποψη η οποία απέχει από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Στο πλαίσιο μιας συζήτησης ειπώθηκε μία άποψη, η οποία απέχει πλήρως από την οικονομική πολιτική που συνολικά εφαρμόζει η κυβέρνηση. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά. Αδικεί συνολικά και τα αποτελέσματα της πολιτικής μας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως «μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Και αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, μέσα από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις. Επίσης σημείωσε ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.). Όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους.