ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Σπίρτζης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν να ομογενοποιηθούν

Χρήστος Σπίρτζης
Intime News

«Είναι χρέος» να υπάρξει αυτή η συνεργασιά, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σπίρτζης

Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών τάχθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση έμβλημα της κοινής καθόδου να είναι ο ήλιος (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) που «μπορεί να είναι και κόκκινος».

«Είναι χρέος» να υπάρξει αυτή η συνεργασιά, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης, εξηγώντας ότι «σήμερα έχουμε δύο κόμματα που θέλουν αλλά δεν δείχνουν να μπορούν να κερδίσουν».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια οι διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτκού κόσμου να είναι διαιρεμένες. Δεν είμαστε στις εποχές που ο κόσμος αυτός χεί πολιτική κυριαρχία για να μπορεί να διασπάται και να έχει διαφορετικές απόψεις. Οι αλλαγές στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική οδεύουν τις κοινωνίες προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Οφείλουμε να βρούμε κοινές συνισταμένες και να ομογενοποιηθούμε» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ προτείνω οι προτάσεις αυτές να συζητηθούν συντεταγμένα στα κόμματα αυτά, να γίνουν καλέσματα σε άλλες κινήσεις, να ξεκινήσει διάλογος σε προγραμματική βάση γιατί το πρώτο και σημαντικό είναι να συμφωνήσουμε στο πολιτικό πλαίσιο» συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης διευκρινίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «ενιαίο ψηφοδέλτιο και ατζέντα και δεν χρειάζετια επικεφαλής. Θα βρούμε μια πλατφόρμα, σιγά τώρα, και θα κρίνει ο λαός αν την επιδοκιμάζει ή την αποδοκιμάζει».

Θέλοντας να δώσει, μάλιστα, ένα παράδειγμα προσώπων που θα μπορούσαν να βρεθούν σε αυτό το εινιαίο ψηφοδέλτιο, ο κ. Σπίρτζης είπε «να βρούμε ανθρώπους όπως τον αείμνηστο Γραμματικάκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν το πρόβλημα είναι τα πρόσωπα δεν θα έφευγε ο Τσίπρας. Δεν είναι θέμα του προέδρου και της προσωπικότητας αλλά της πολιτικής πρότασης και της ομάδας που θα φέρει την εναλλακτική».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες Σκουρλέτη και Φίλη για τα τρολ και τον ρόλο του σκοτεινού διαδικτύου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης τα χαρακτήρισε «αστειότητες» προσθέτοντας ότι «αν ο Σκουρέτλης ή κάποιος άλλος ήθελε να κάνει αυτή την κριτική έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του γιατί οι γραμματείς γνωρίζουν. Αν έχει η "Ομπρέλα" τρολ ας μας το πει».

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «έχει κρατήσει στάση ουδετερότητας αφού έκανε το λάθος και παραιτήθηκε, και καλώς κάνει και διατηρεί αυτή τη στάση», για τις διαγραφές ότι «εύχομαι να μην προχωρήσουν παρότι διαφωνώ και στην ουσία και στον τρόπο που λέγονται αυτά. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και οι αμφισβητήσεις, δεν μπορεί να αμφισβητείται η εκλογή Κασσελάκη».

«Ο Στέφανος Κασσσελάκης είναι ο πρόεδρος του κόμματος που δεν τον έχουμε δοκιμάσει γιατί δεν τον ξέραμε. Νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί χρόνος. Θα το δείξουμε στο συνέδριο του κόμματος που έρχεται. Είναι άλλο η πολιτική πρόταση του κόμματός μας και άλλο η διάθεση για συνεργασίες. Η πρώτη πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και όχι για άλλη διαίρεση του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου στην ίδια λογική πρέπει να συνεργαστούν και οι διάφορες πλευρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος στην ερώτηση «θα πάτε με σήμα τον ήλιο;» απάντησε «εγώ προσωπικά καθόλου δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο, μπορεί να είναι κόκκινος, να έχει 9 ακτίνες και να είναι κόκκινος».