ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη - Μαρινάκης για δηλώσεις Γεωργιάδη: Να προσέχουν τα στελέχη τις δημόσιες τοποθετήσεις τους

Τέμπη - Μαρινάκης για δηλώσεις Γεωργιάδη: Να προσέχουν τα στελέχη τις δημόσιες τοποθετήσεις τους

Τέμπη: Συστάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τα στελέχη της ΝΔ να είναι προσεχτικά στις δηλώσεις του

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα», είπε απαντώντας αν τίθεται ζήτημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε οι δηλώσεις του για την τραγωδία των Τεμπών, για τις οποίες ωστόσο ζήτησε ήδη συγγνώμη.

Ωστόσο, κ. Μαρινάκης συνέστησε στα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους γιατί όπως είπε πολλές φορές παρερμηνεύονται.

«Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στον κ.Γεωργιάδη είπε πως «γι αυτό ο υπουργός και το κατάλαβε και έδωσε διευκρινίσεις – ζήτησε συγνώμη για την αποστροφή του λόγου του, υπήρχε σίγουρα και μια απόδοση του λόγου του διαφορετική – έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις – αποκατέστησε όσα είπε».

Παράλληλα, ο κ.Μαρινάκης υποστήριξε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, επιφυλασσόμενη του περιεχομένου της, για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Γεωργιάδης: «Ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»

Έπειτα από τη χθεσίνη του δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στον StatusFm η δήλωση του διαστρεβλώθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. «Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως η Δώρα Αυγέρη που εκτόξευσε «πυρά» κατά του υπουργού ή τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα».

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο» δήλωσε έπειτα ο υπουργός Εργασίας.

Αναρωτήθηκε, δε, «πάνω σε μια τέτοια τραγωδία να συζητάμε τώρα στα σοβαρά και να τσακωθούμε στη Βουλή για το εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, αυτό είναι το ζητούμενο γι΄ αυτούς που ενδιαφέρονται πράγματι και να μη ξανά γίνει στην Ελλάδα ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα; Αυτό είναι το ζητούμενο;».

«Εγώ ξερω πολύ καλά τι είπα. Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αν θεωρούσαν ότι είπα αυτό που μεταφέρεται δεν θα με σταματούσαν; Δεν θα μου έλεγαν τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ετέθη ερώτημα ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλο γιατί ήταν προφανές τι είπα. Στην αποκοπή της κουβέντας μπορεί να πει κανείς ό,τι θέλει. Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όλοι ενδιαφερόμαστε για το δυστύχημα και για να μην ξανά γίνει ποτέ. Όσον αφορά τις ποινικές τυχόν ευθύνες τις διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Όσον αφορά μια πολιτική σύγκρουση απλώς και μόνο για να αποκομίσει κάποιος πολιτικά οφέλη, όχι αυτό θεωρώ δεν αφορά» έκλεισε λέγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης.