ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά Κασσελάκη: «Ήταν μια μουσολινικής έμπνευσης λόγος»

Πάνος Σκουρλέτης
EUROKINISSI

Ο πρώην Υπουργός και πρώην στέλεχος του του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ένα από τα πιο δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δεν εξελίχθηκε όπως φαντάζονταν κάποιοι, καθώς το χάσμα ανάμεσα τους προεδρικούς, την Ομπρέλα και την ομάδα της Αχτσιόγλου μεγάλωσε.

Η επόμενη ημέρα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει θολό, όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε διάσπαση, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να συνεχίζουν την κόντρα τους με τον Στέφανο Κασσελάκη. Τελευταίος -μέχρι τον επόμενο- που επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Όσοι παρακολούθησαν και είχαν την δυνατότητα αυτή, μια και μεταδόθηκε η ομιλία του κ. Κασσελάκη, θα διαπίστωσαν τελικά, κάποια από αυτά τα οποία είχαν λεχθεί τις προηγούμενες μέρες και εβδομάδες ήταν λίγο για να περιγράψουν αυτό που είδαμε. Νομίζω ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει πιο κακοποιητική θα την έλεγα εγώ εισήγηση σε κορυφαίο όργανο ενός κόμματος του χώρου της Αριστεράς» είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρώην Υπουργός και πρώην στέλεχος του του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ειλικρινά, δεν αναφέρομαι μόνο στις, χωρίς προηγούμενο, αναφορές για 5η φάλαγγα. Το 5η φάλαγγα δεν είναι μια σκληρή κριτική. Είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει πια από τα όρια μιας αντιπαράθεσης, όσο και σκληρής να είναι. Ό,τι, ειλικρινά, είχε πει ο φίλος μου και ο σύντροφος ο Νίκος Φίλης και πολλοί τον είχαν κακολογίσει, για Τραμπισμό, τελικά επιβεβαιώθηκε. Ήταν μια μουσολινικής έμπνευσης λόγος» συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης δεν δίστασε να αναφερθεί και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία του νέου προέδρου. «Τελικά φαίνεται ότι αυτός ο τρόπος εκλογής ενός προέδρου, χωρίς καν την ύπαρξη οποιασδήποτε δικλείδας ασφαλείας, όπου μπορεί την ημέρα της εκλογής, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, προσέξτε, όχι αριστερός, όχι ψηφοφόρος, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να καθορίσει ποιος είναι ο αρχηγός ενός κόμματος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, διαλύει κάθε συνοχή, κάθε έννοια και ρευστοποιεί κάθε έννοια κόμματος. Είναι η κατάργηση της οποιασδήποτε αναγκαίας, πρέπει να υπάρξει, σχέσης ανάμεσα στην ηγεσία και στα μέλη ενός κόμματος» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Άρα ήταν απόλυτα λάθος, στρατηγικό και ολέθριο αυτό που είχε γίνει πέρυσι στο συνέδριο. Απλώς αισθάνομαι μια πικρή γεύση ικανοποίησης διότι τα είχα πει και δημόσια τότε αυτά».

Όσο για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Δεν υποτιμώ καθόλου το ορόσημο των εκλογών διότι οι εκλογές σχετίζονται με αυτό που λέμε λαϊκή ετυμηγορία, ακόμη και αν είναι αυτές οι ευρωεκλογές και οποιεσδήποτε άλλες εκλογές. Αλλά από κει και έπειτα υπάρχει πραγματικά η ανάγκη όχι απλώς να κάνουμε κινήσεις έτσι ώστε να προκύψει ένα όχημα που να στεγάσει κάποιους που φύγανε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε σε καμία περίπτωση εγώ θα έλεγα οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία πρέπει να είναι η Ομπρέλα και κάποια άλλα στελέχη. Είναι πολύ λίγο αυτό για να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και να μπορέσει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας».

Τέλος αναφέρθηκε και στην σιωπή του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ είχα πει δημόσια μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου, όταν είχε επιτρέψει τελικά δια της σιωπής του την εργαλειοποίηση του ονόματός του, ότι είχε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να μιλήσει. (…) Δεν μπορώ να το εξηγήσω πολιτικά ούτε έχω καμία ειλικρινά διάθεση να το ερμηνεύσω. Ήταν επί 15 χρόνια πρόεδρος του κόμματος, πρώην πρωθυπουργός. Δεν θα τον συμβουλέψω εγώ».