ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Η αύξηση στα διόδια προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης

Ταχιάος: Η αύξηση στα διόδια προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης

Ο κ. Ταχιάος πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί, ενώ η συγκεκριμένη αύξηση είναι κάτι που προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και είναι υποχρέωση του Δημοσίου να τη δεχτεί.

Για τις αυξήσεις στα διόδια που θα γίνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2024, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα έπρεπε να έχουν δοθεί από την 1/1/2023 και παραλήφθηκαν, και αυτή η αύξηση της τάξεως του 7,63 % που θα έπρεπε να εφαρμοστεί την προηγούμενη χρονιά, αφορά συγκεκριμένες οδούς που έχουν δοθεί σε εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει τη συντήρησή τους για να λειτουργήσει με ασφάλεια ο δρόμος.

Ο κ. Ταχιάος πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί, ενώ η συγκεκριμένη αύξηση είναι κάτι που προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και είναι υποχρέωση του δημοσίου να τη δεχτεί.

Ακόμη, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς που κάνουν συχνή χρήση των διοδίων, γι’ αυτούς υπάρχει ειδική μεταχείριση και θα πληρώνουν πολύ κάτω από το μισό κόστος.

Οι αυξήσεις σε κάποιες συνήθεις διαδρομές είναι ενδεικτικά: Αθήνα-Θεσσαλονίκη από 31,35 σε 33,75, Αθήνα- Πάτρα από 11,80 σε 12,70, Αθήνα-Ιωάννινα από 38,25 σε 41,15 ευρώ.