ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης για προϋπολογισμό: «Γδέρνετε τον κόσμο, φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο»

Παφίλης για προϋπολογισμό: «Γδέρνετε τον κόσμο, φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο»
INTIME.

«Πυρά» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, η οποία αναμένεται να ολoκληρωθεί αύριο, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψήφιση αυτού.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, να «εξαπολύει» επίθεση εναντίον τόσο της κυβέρνησης όσο και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «γδέρνετε τον κόσμο και φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο», μεταξύ άλλων.

«Ως ΚΚΕ, λέμε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι σκληρός, ταξικός και κάνει γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά στρώματα. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγωνίζονται για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη, αλλά σκόπιμα “ξεχνούν” ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις έχουν “σιδερένιους” νόμους και προϋποθέσεις», προσέθεσε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

«Η πρώτη προϋπόθεση είναι να συντριβεί η αμοιβή των εργαζομένων, η δεύτερη είναι η σκανδαλώδης χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και η Τρίτη, οι φοροαπαλλαγές και τα άλλα κίνητρα στο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική είναι αποδεκτή από όλα τα άλλα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ. Δεν μπορείς να λες “ανάπτυξη” και να τα ξεχνάς», επεσήμανε.

«Είναι τόσο προκλητικό. Ενώ γδέρνετε τον κόσμο, φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές. Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους. Για να κερδίσει ο εργάτης, πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει οικονομία για όλους, όπως λένε ο Κασσελάκης και ο Μητσοτάκης». Ακόμη, σχολίασε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει το Νόμπελ οικονομίας, επειδή είπε πως «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά».

Σχετικές ειδήσεις