ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Το δάνειο προς τα κομματικά ΜΜΕ δεν ήταν μια εύκολη απόφαση

Κασσελάκης: Το δάνειο προς τα κομματικά ΜΜΕ δεν ήταν μια εύκολη απόφαση

Η εφόλης της ύλης τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι το δάνειο που χορήγησε προς τα κομματικά ΜΜΕ, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και την κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος συνυπέγραψε την πρόταση για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, μαζί με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι το θέμα αυτό θα το δούμε στο Συνέδριο. Ωστόσο, μεταφέροντας την εμπειρία του από την επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις επαφές του με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκεί, το τελευταίο έδειξε ότι περιμένει από το ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί, φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως περιέγραψε, στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς άκουγαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ηγηθεί, κάτι που αναμένουν και τα «αδελφά» κόμματα της Ευρώπης. Αναφερθείς στην οικονομική κατάσταση των κομματικών μέσων, δεν πρόκειται να δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο το κόμμα, για μένα αυτό είναι «κόκκινη γραμμή» φέρεται να ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ως προς το δάνειό του προς τα κομματικά μίντια, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και έπρεπε να εξηγήσω και στην οικογένεια μου, δεν μου είναι ευχάριστο και μένα και να εξηγώ και να μπαίνω στη διαδικασία αυτή, φέρεται να υποστήριξε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Κασσελάκης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να επανέλαβε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια για εμάς είναι αυτονόητη, σε συνέχεια της κομματικής πειθαρχίας που προανήγγειλε στη χθεσινή συνέντευξή του.