ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στην αντιπολίτευση»

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στην αντιπολίτευση»
EUROKINISSI.

«Θέλουμε να καλύψουμε το κενό αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

O Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Αριστερά «δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στην αντιπολίτευση, διότι πράγματι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί με αλαζονικό τρόπο, γιατί νιώθει ότι έχει την πολιτική παντοδυναμία», μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV.

O κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «αυτή η παντοδυναμία της δεξιάς πρέπει να σπάσει και εμείς θέλουμε με τις πολιτικές προτάσεις μας και με το πολιτικό μας πλαίσιο, με ένα άλλο τρόπο άσκησης της πολιτικής, να είμαστε η φωνή των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δεν εκφράζονται από το πολιτικό σύστημα».

«Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ξαναφέρεις την πολιτική στο προσκήνιο», συμπλήρωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας πως «αυτήν τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία νιώθει ότι παίζει μπάλα μόνη της στο πολιτικό γήπεδο κι εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξουμε».

Σε ό,τι αφορά την πολυδιάσπαση της αριστεράς, επεσήμανε ότι «δεν βοηθάει», ωστόσο, σημείωσε ότι «δε βοηθάει ούτε μία λογική τεχνητής συγκόλλησης, μία λογική συμφωνιών από τα πάνω, συμφωνιών μεταξύ ηγεσιών χωρίς να υπάρχει προγραμματικό περιεχόμενο».

«Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει διέξοδος»

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, που υπήρξε όπως τόνισε, παραδοσιακά «προπύργιο για τον προοδευτικό χώρο και τα τελευταία χρόνια για τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε –εν όψει και των ευρωεκλογών– πως η Κρήτη αποτελεί για τη Νέα Αριστερά «ένα στοίχημα, να μπορέσουμε στην Κρήτη να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες, να πείσουμε τους αριστερούς πολίτες, ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ελπίδα και ότι δεν μπορεί το μέλλον της περιοχής όπως και το μέλλον της χώρας μας, να είναι μόνο δυστοπικός μονόδρομος τον οποίο δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα, με την κυβέρνηση της δεξιάς να είναι κυρίαρχη», σχολιάζοντας ότι «είναι σημαντικό να κάνουμε πολιτική με όρους σοβαρότητας, με όρους διαμόρφωσης σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία» κάτι που όπως υποστήριξε, δεν κάνουν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ούτε και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα αυτή τη στιγμή, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και αυτό είναι το κοινό το οποίο εμείς θέλουμε να καλύψουμε», ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Σχετικές ειδήσεις