Νίκος Χαρδαλιάς: Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος

«Τώρα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες του νεωτερικού πολιτισμού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς: Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος
1'

Στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, αναφέρθηκε σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν, αυτή η φρίκη μένει στη συλλογική μνήμη ανεξίτηλη. Ανεξίτηλη, όπως το σημάδι στο χέρι των ανθρώπων που έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης πράξης μισαλλοδοξίας στην παγκόσμια ιστορία».

Ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Πέρασαν 79 χρόνια από τότε που ο τελευταίος αιχμάλωτος εγκατέλειψε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν, αυτή η φρίκη μένει στη συλλογική μνήμη ανεξίτηλη. Ανεξίτηλη, όπως το σημάδι στο χέρι των ανθρώπων που έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης πράξης μισαλλοδοξίας στην παγκόσμια ιστορία. Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μας υπενθυμίζει το ύψιστο καθήκον που πρέπει να επιτελέσουμε ως άτομα και ως κοινωνία: να μην ξεχάσουμε ποτέ. Σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, που σπαράσσεται από φονικούς πολέμους, που αποσταθεροποιείται διαρκώς από τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό – σε έναν κόσμο που, δυστυχώς, ζει υπό τη βαριά σκιά ενός νέου γενικευμένου πολέμου, έχουμε χρέος να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και να την προστατεύσουμε από τη διαστρέβλωση, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Τώρα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες του νεωτερικού πολιτισμού μας: στη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισονομία, τον ανθρωπισμό, την αξιοπρέπεια. Το χρωστάμε στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, το χρωστάμε στις νέες γενιές που έρχονται».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο