ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 13:00 η ομιλία του στη Βουλή για τα ομόφυλα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 13:00 η ομιλία του στη Βουλή για τα ομόφυλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποφύγει το εμπόδιο της κομματικής πειθαρχίας, δίνοντας ως επιλογή στους «γαλάζιους» βουλευτές που αρνούνται να το ψηφίσουν την αποχή

Στη μία μετά το μεσημέρι θα ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η τοποθέτηση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά στα «μηνύματα» που θα στείλει σχετικά με τους διαφωνούντες επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίζεται σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποφύγει το εμπόδιο της κομματικής πειθαρχίας, δίνοντας ως επιλογή στους «γαλάζιους» βουλευτές που αρνούνται να το ψηφίσουν την αποχή. Προηγήθηκε εντατικό «μασάζ» ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να περιοριστούν οι απώλειες.

Συνολικά 19 βουλευτές, μαζί με τον κ. Σαμαρά, είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Πρόκειται για τον Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, την Άννα Καραμανλή, τον Κώστα Γκιουλέκα, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, την Φωτεινή Αραμπατζή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Θανάση Δαβάκη, τον Μάριο Σαλμά, τον Θόδωρο Καράογλου, τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Γιώργο Καρασμάνη, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη,τον Φώντα Μπαραλιάκο, τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Στέφανο Γκίκα.