ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Νέο «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ – Εκτός γραμμής Ανδρουλάκη η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι βουλευτές

Εσωτερικά προβλήματα δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη. Μετά το αντάρτικο των 11 πράσινων βουλευτών για το γάμο των ομόφυλων, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε νέα περιδίνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Μετά τις κυβιστήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αποφάσισε τελικά να καταψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο, πρώτη βγήκε στο… αντάρτικο η Νάντια Γιαννακοπούλου δηλώνοντας: «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Δεν είναι μόνο η κυρία Γιαννακοπούλου που διαφωνεί με τη γραμμή Ανδρουλάκη. Και άλλοι βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας υποστηρίζει ότι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αποτελεί προγραμματική θέση της Χαριλάου Τρικούπη. Το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

Μέρες πριν η Χαριλάου Τρικούπη μέσω του Ινστιτούτου InSocial οργάνωσε εκδήλωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου ακούστηκαν διάφορες και διαφορετικές εισηγήσεις. Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος για παράδειγμα τάχθηκε υπέρ του νόμου Πιερρακάκη - όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και στηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση. Είναι γνωστό δε ότι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος προκειμένου να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαρρέουν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας γεγονός που θα προκαλέσει εσωτερικές εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι σημαίνει κομματική πειθαρχία και τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο, είναι απολύτως βέβαιο ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης και επικοινωνίας στα όργανα του κόμματος και συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.