ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό

Ο Κυριάκος Μητστάκης μετάσχει σε πάνελ και θα συζητήσει με τον Αλέξη Παπαχελά και τον Κώστα Κωστή, Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ΕΚΠΑ και Διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, με συντονιστή τον Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της Καθημερινής

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από το μεταιχμιακό καλοκαίρι του 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η επέτειος αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία αναστοχασμού, ιστορικού απολογισμού και εθνικής αυτογνωσίας για τον μισό αιώνα Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών και ακαδημαϊκών.

Στη συζήτηση συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και τον Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Κώστα Κωστή στο πλαίσιο του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics με θέμα «Μεταπολίτευση, 50 χρόνια μετά».

«Στη δεύτερη τετραετία δεν εκπλήσσουμε κανέναν, όταν κάνουμε αυτό που είχαμε πει. Ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε πολλές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στην αρχή της τετραετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και τον καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Κώστα Κωστή, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Μάλιστα, τόνισε πως η παράμετρος των ευρωεκλογών ουδέποτε προσδιόρισε τον χρονισμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και κατέστησε σαφές πως «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Παράλληλα, προσδιόρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης είναι οι χαμένες ευκαιρίες.