ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου Θάνος Πλεύρης και Μάκης Βορίδης

Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου Θάνος Πλεύρης και Μάκης Βορίδης

Ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την κατάρτιση των ευρω-ψηφοδελτίων, με το βλέμμα ενίσχυσης του πατριωτικού προσήμου.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου για το ζήτημα της αποστολής email σε αποδήμους, έχει αντίκτυπο και στη διαμόρφωση της «γαλάζιας» ευρωλίστας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν και η δεξιά υποψηφιότητα δεν βρίσκεται, με αποτέλεσμα να έχουν στο προσκήνιο τα σενάρια για την επιστράτευση βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμά της, στο πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Θάνου Πλεύρη ως μια επιλογή που θα μπορούσε να συσπειρώσει το δεξιό κοινό. Επισημαίνεται πως κάποιοι πήγαν παρακάτω λέγοντας πως μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να είναι και ο Μάκης Βορίδης.

Η εν λόγω συζήτηση δεν είναι άσχετη και με τη σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί προ ημερών γύρω από τα ονόματα του Φρέντι Μπελέρη και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Με ορίζοντα τις αρχές Απριλίου, οι μηχανές του κυβερνώντος κόμματος έχουν πάρει φωτιά για να συμπληρώσουν το παζλ με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.