ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γκιουλέρ – Δένδια για τη διάσωση του πιλότου του F–16 στην Ψαθούρα

Τηλεφωνική επικοινωνία Γκιουλέρ – Δένδια για τη διάσωση του πιλότου του F–16 στην Ψαθούρα

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Νίκο Δένδια, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη διάσωση του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα (20/03) στην Ψαθούρα.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια, προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίηση της τουρκικής πλευράς για το γεγονός ότι στέφθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του F–16 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας. Ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον του.

«Το παιδί μου είναι καλά»

Ο πατέρας του πιλότου του F–16 που συνετρίβη σήμερα (20/03) στην Ψαθούρα περίπου στις 13:29, ανέφερε νωρίτερα ότι ο γιος του είναι καλά στην υγεία του, αφού πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος.

Σε μία επικοινωνία που είχαμε, μου είπε ότι είναι καλά, αλλά είχε κακό σήμα. Παραπέρα, δεν ξέρω κάτι άλλο. Βρίσκομαι καθ’ οδόν για Αθήνα και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», είπε ακόμη. Ο πιλότος βρίσκεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Πώς κατάφερε να σωθεί ο πιλότος

Το μαχητικό συμμετείχε σε σχηματισμό με ακόμη τέσσερα F16, τα οποία απογειώθηκαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα. Το αεροσκάφος, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής, ενώ, ο πιλότος πρόλαβε να to εγκαταλείψει και να σωθεί.

Ο πιλότος εξέπεμψε σήμα SOS και έτσι, Super Puma τον βρήκε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο, από όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις