ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στροφή της ΝΔ στα… δεξιά για να ζεσταθούν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι

Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News

Οι προκλήσεις των ευρωεκλογών και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων καθορίζουν τις προτεραιότητες όλων των κομμάτων και εν προκειμένω της ΝΔ που θέλει να επιχειρήσει τη στροφή προς τα δεξιά για να επιτευχθεί η εσωτερική συσπείρωση

Μπορεί η ΝΔ να εμφανίζει καθαρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, παρόλα αυτά φαίνεται να μην έχει πετύχει την πολυπόθητη απόλυτη συσπείρωση και υπάρχουν διαρροές προς άλλα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου περισσότερο από το τι ποσοστά θα καταφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Γι΄αυτό και όπως λένε στο γαλάζιο οικοσύστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει πολύ την άμυνα και τη διπλωματική θέση της χώρας για να διαχωρίσει τη θέση του από τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, τα οποία ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει εντάξει στη σφαίρα του «ψευδοπατριωτισμού».

Με τους «κυνηγούς» του ανθυποβρυχιακού πολέμου, τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα Romeo ο Πρωθυπουργός, έριξε λοιπόν ένα από τα πολλά χτυπήματα που σχεδιάζονται στην κούρσα προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η τελετή για την ένταξη των τριών από τα συνολικά επτά που θα ενταχθούν στη δύναμη της Αεροπορίας του Ναυτικού, δεν χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό σκηνικό. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι έδωσε το απαραίτητο φόντο ώστε ο Πρωθυπουργός, χωρίς να τους κατονομάσει αλλά και δίχως έμμεσες αναφορές να στρέψει τους προβολείς στη σύγκριση ανάμεσα στους «ντεμέκ» και «στους υπεύθυνους πατριώτες», οι οποίοι αποδεδειγμένα θωρακίζουν με συνέπεια την άμυνα της χώρας.

Στην Πειραιώς δεν παίρνουν αψήφιστα τη δυναμική που έχει το κόμμα Βελόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία αν δεν ανακοπεί, η καταμέτρηση της κάλπης μπορεί να του δώσει ακόμη και τη δεύτερη θέση σε Μακεδονία και Θράκη. Αυτό είναι ζήτημα που συζητείται στο Μαξίμου και γι’ αυτό σχεδιάζονται ισχυρές περιοδείες στη Βόρειο Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα εκλογικού σχεδιασμού εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς με ειδικό πρόγραμμα περιοδειών για τα παλιά γαλάζια κάστρα, στις οποίες στόχος είναι να ζεσταθούν ξανά οι δεξιοί ψηφοφόροι. Ο προεκλογικός σχεδιασμός προβλέπει νομαρχιακές εκδηλώσεις για τους επόμενους δυόμισι μήνες. Οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιάννης Σμυρλής και Στέλιος Κονταδάκης, θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση των συγκεντρώσεων στις οποίες θα τιμώνται και παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνω σε αυτό τον καμβά αναζητείται και ένας τουλάχιστον «γνήσιος» δεξιός που θα μπορέσει να περάσει τη σημειολογία που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το κόμμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες όπως έχουμε ήδη γράψει από το Newsbomb.gr ακόμη και εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα ένα γκρουπ δεκαπέντε ίσως και είκοσι προσώπων που θα πάρουν το χρίσμα για να διεκδικήσουν το σταυρό στις κάλπες του ερχόμενου Ιουνίου.