Μητσοτάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Αντιπολίτευσή μας τα υπαρκτά προβλήματα - Όχι αλαζονεία

Ζητούμε από τους πολίτες να πουν «όχι» στους άκαιρους πειραματισμούς και να πουν «ναι» στη σταθερότητα, τη σιγουριά και τη συνέχεια, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο - «Η δεύτερη θητεία μας καλείται να ξεριζώσει τις παθογένειες δεκαετιών - Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής», ανέφερε μεταξύ άλλων
Μητσοτάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Αντιπολίτευσή μας τα υπαρκτά προβλήματα - Όχι αλαζονεία
11'

Μήνυμα αποφασιστικότητας για τη συνέχεια και αισιοδοξίας για μια νέα νίκη στις ευρωεκλογές, έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του απόψε με την οποία άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά της ΝΔ στη χώρα κατά τα 50 χρόνια από την ίδρυση της, τόνισε το έργο της κυβέρνησης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να σταθμίσουν με φρόνηση την απόφαση τους στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι ως Πρωθυπουργός έχει ισχυρή εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, "κυρίαρχη και θωρακισμένη, να εμπνέει σεβασμό στους φίλους και αναδίπλωση στους εχθρούς, με τους πολίτες της να ευημερούν, έχοντας αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονη υγεία και παιδεία". Παράλληλα επισήμανε ότι ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί, και έχει υπογράψει με τον κόσμο συμφωνία αλήθειας, ώστε η παράταξη να γνωρίζει μόνο νίκες.

«Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο.

«Το 15ο συνέδριο είναι διπλά εορταστικό, συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας και της ΝΔ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε κάθε έναν ξεχωριστά από τους πρώην προέδρους του κόμματος, αλλά και στον Παύλο Μπακογιάνννη.

Δείτε live:

«Σε αυτό το ένδοξο κόμμα έχω την τιμή να ηγούμαι σήμερα. Το κόμμα που ανέλαβε το 2019 να κλείσει τις πληγές μιας δεκαετούς δοκιμασίας. Η πορεία προς το αύριο που θέλουμε είναι χτισμένη πάνω σε όσα κατακτήσαμε χθες», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι την πρώτη τετραετία η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια εμπόδια.

«Κι όμως. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε», υπογράμμισε και τόνισε πως αυτή η πολιτική δικαιώθηκε οδηγώντας σε δεύτερη θητεία.

«Εντολή να προχωρήσουμε σταθερά τολμηρά μπροστά στη λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυξήσεις των μισθών, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια πιέζει.

«Ο στόχος τον οποίο ειχαμε θέσει προεκλογικά μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και κατώτατος στα 950 ευρώ θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε.

«Δεν γίναμε παράδεισος, αλλά με συνεχή προσπάθεια τα πράγματα να γίνονται καλύτερα», σημείωσε.

«Θα ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του την ώρα που δεχόταν θερμό χειροκρότημα.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ακμαία οικονομία χωρίς ασφαλή κοινωνία. Ούτε οικονομία και κοινωνία χωρίς ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

«Στα κούφια λόγια δήθεν πατριωτών απαντάμε με πράξεις», τόνισε σημειώνοντας πως «αυτή είναι μεγάλη μας διαφορά με όσους εμπορεύονται τον πατριωτισμό».

«Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία, ενώ πουλάς κεραλοιφές και χειρόγραφα του Χριστού συνιστά μέγιστη πολιτική εξαπάτηση», πρόσθεσε.

«Είναι κατάκτηση για τη χώρα ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος έχει καθιερωθεί ως αναμφισβήτητο κεκτημένο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η ΝΔ ήταν και θα παραμείνει κόμμα λαϊκό και κοινωνικό.

«Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

Είπε ότι ο ρεαλισμός είναι η καλύτερη απάντηση στο λαϊκισμό, ενώ μίλησε για την τολμηρή ανανέωση των ιδεών και των στελεχών του κόμματος.

«Η προσαρμοστικότητα ανήκει και αυτή στα χαρακτηριστικά μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μπορώ να βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα ΝΔ. Βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν ΝΔ, χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει ο κοινός σκοπος. Αυτή η παράταξη φάνηκε η πιο ανθεκτική από όλες. Εμείς έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής σε αντίθεση με άλλους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας έκαναν κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε.

Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Πρόκειται για τραύματα. Κάποια αιμορραγούν στον κορμό του κράτους σχεδόν από την ίδρυσή του. Χρέος να εξαλείψουμε από το δημόσιο τον ωχαδερφισμό.

Ξέρουμε τι δρόμο έχουμε να κάνουμε, αλλά και αυτόν που διανύσαμε. Η μάχη με το βαθύ κράτος έχει πολύ δρόμο μπροστά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη.

Οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους και να έχουν και τη δική μας στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά τα λόγια ισχύουν πάντα σε ένα έργο σισύφειο. Θα επιμείνουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέχρι όλοι μας να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός

Επιτέλους γίνεται πράξη η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

«Εδώ και 50 χρόνια η ΝΔ βαδίζει δίπλα δίπλα με την πατρίδα. Μοιραστήκαμε όχι μόνο τα καλά, αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της περιόδου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

«Στη μεταπολίτευση δεν ολοκληρώθηκαν τελικά μεγάλες μεταρρυθμίσεις τεράστιας σημασίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ένα σύνολο αδυναμιών που έγιναν μεγάλο φρένο. Αυτές τις παθογένειες καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας. Ξέρουμε ότι είναι έργο δύσκολο. Πάντα γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Όμως δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια και οι εντυπώσεις της στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πολύ περισσότερο τώρα που η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Η εθνική οικονομία βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα, οι εξαγωγές αυξάνονται. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα τον εκσυγχρονισμό τον πλαισιώνουν και αλλαγές για μια πιο ευέλικτη ευρωπαϊκή πολιτική», συμπλήρωσε.

«Πετυχαίνουμε να εξαπλωθεί η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Τα κέρδη των φοροφυγάδων θα γίνονται επιτέλους κοινωνικό έργο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουν κεφαλαιοποιητικό επικουρική σύνταξη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν γίνει στην παιδεία, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι «επιτέλους γίνεται πράξη η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Είπε, επίσης, ότι ανάλογα δύσκολη είναι και η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στην υγεία.

Βαθιά γελασμένοι όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και τη ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί. Ο δημόσιος λόγος δεν πρέπει να γίνει ένας βάλτος φημών από όσους κάνουν καριέρα, δηλητηριάζοντας τη σκέψη των πολιτών», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν μερικούς… Θα συνεχιστούν»

«Τις παθογένειες τόσων δεκαετιών καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας… Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν μερικούς αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς και για αυτό θα συνεχιστούν».

«Η εθνική οικονομία βρίσκεται πια στην επενδυτική βαθμίδα. Ενισχύεται από επενδύσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές…».

«Κάναμε προσλήψεις 27.000 μόνιμων εκπαιδευτικών που όχι μόνο επιμορφώνονται αλλά και αξιολογούνται… Ο νέος νόμος ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Επιτέλους να δημιουργηθούν και στη χώρα μας μη κρατικά πανεπιστήμια ώστε τα παιδιά μας να μη φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.

«Καθιερώνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Αυξήθηκε το δυναμικό και αυξήθηκαν και οι μισθού. Θα δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για να φτάσουν γιατροί και στα νησιά μας.

Είναι δύσκολο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε για την ασφάλεια. Χρειαζόμαστε χρόνο και επίμονη σκληρή δουλειά».

«Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία»

Μιλώντας για την αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς μιλώντας με θράσος και χωρίς εκλογική απειρία, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες. Θέλοντας να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα. Δίπλα του ένας δεύτερος πρόεδρος αρχίζει να βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος». «Πράγματι, ωραία φιλοδοξία» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για ακραίες φωνές που μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος και με συνθήματα επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν. Είπε ότι «από την αντιπολίτευση δεν διστάζουν να δυσφημίσουν τη χώρα στο εσωτερικό και να καπηλεύονται ένα τεράστιο πένθος στο εσωτερικό, κάνοντας τον πόνο κομματικό εργαλείο».

Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες

«Η πολιτική σταθερότητα καθίσταται κεντρικό ζητούμενο. Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Στις ευρωεκλογές είναι μάχη με ευρωπαϊκό και εθνικό αποτύπωμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να μεταφράζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε οφέλη για τη χώρα.

Αναφερόμενος στις κάλπες των ευρωεκλογών είπε ότι ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός όχι μόνο για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη αλλά για τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σε όσους σκέφτονται δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας ότι τα νιώθει πριν φτάσουν στην κάλπη και πως συχνά η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος αψήφιστη.

«Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά», συνέχισε.

Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα

Η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015. Να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε όπως το κάναμε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

«Ανοιγόμαστε σε όλη τη χώρα. Περιγράφουμε τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να κινδυνεύσουν και τις πολλές μικρές νίκες γύρω μας. Σε ο,τι με αφορά δηλώνω πρώτος παρών στην ωραία μας εκστρατεία. Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μείνω πιστός και στις δυο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφαση μας να προχωρήσουμε μπροστά μας. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με τη μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά. Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του την πρώτη ημέρα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή