ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Επίτροπο Γιοχαν Χαν συναντήθηκε ο υπουργός εσωτερικών

Με τον Επίτροπο Γιοχαν Χαν συναντήθηκε ο υπουργός εσωτερικών

Με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. κ. Johannes Hahn συναντήθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά του πέρας της διυπουργικής σύσκεψης.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκ νέου επανεκκίνηση των επιλεγμένων έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ και την επιτάχυνση της απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αναφερθήκαμε στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε από κοινού με την Task Force για την αναδιοργάνωση των ΟΤΑ και της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και της αποκεντρωμένης διοίκησης αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα. Αυτό που τονίστηκε από την πλευρά μας, είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε όρθιο το κοινωνικό δίκτυο των Δήμων για να εφαρμοστεί η Πολιτική Κοινωνικής Ασπίδας στον Πόλεμο κατά της Φτώχειας. Επίσης συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τρόπους που θα μας διευκολύνουν να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».